recepten

eenvoudige gazpacho

Als variant op de gazpacho uit Madrid, hieronder een net iets eenvoudigere versie. Al is die andere versie ook heel simpel. Heerlijk voor op zo’n hete zomerdag als vandaag. Lekker ‘s ochtends maken als het nog koel in je keuken is. Dan kunnen de smaken van de gazpacho de hele dag in de koelkast doortrekken.
Deze versie is zonder brood. Ik heb eigenlijk bijna nooit oud brood. En als je weinig water toevoegt dan is de soep ook dik genoeg om lekker te eten.
Probeer aan tomaten te komen die lekker zoet en smaakvol zijn. Ook de paprika moet lekker veel smaak hebben. Liefst groentes van de volle grond. Ik vind dat die meer smaak hebben dan groentes die op substraat gekweekt zijn. Dit gerecht valt of staat met goeie ingrediënten.

voor 6 personen:
2 kg tomaten, kroontje eruit en in stukken gesneden
1 rode paprika, ontpit en in stukken gesneden
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, fijngesneden
1 komkommer, in stukken gesneden
200 ml ijskoud water
50 ml olijfolie
3 theel. grijs zeezout
peper

Doe alle ingrediënten, behalve de olijfolie, in de blender of keukenmachine en pureer fijn.
Laat de blender nog even draaien en voeg in een dun straaltje de olijfolie toe. Proef goed. Een goeie kok proeft vaak.


Voeg eventueel naar smaak peper en zout toe. Denk eraan dat het gerecht als het op koelkasttemperatuur is, wat minder sterke smaak zal hebben. Dus voeg iets meer peper en zout toe dan je gewoon bent. Laat de soep enkele uren in de koelkast afkoelen. Dien op een warme zomerdag direct uit de koelkast op.

You may also like...

1 Comment

  1. Catharina says:

    Ik heb ook bijna nooit oud brood, ben blij dat het ook zonder kan. Ik ga dit recept uitproberen!

Leave a Reply to Catharina Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.