culinaire ontdekkingen

foodswap 1 het resultaat

Wauw, wat was het leuk om mee te doen met een foodswap. Ik dacht eerst, daar draai ik m’n hand niet voor om. Ik heb ruim een maand om wat te verzinnen en te maken. Maar uiteindelijk is een maand best kort. Het kostte best veel tijd en energie.
Eerst wat leuks verzinnen of opzoeken. Ik had bijvoorbeeld nog nooit iets met karamel gemaakt dat je op kunt sturen. Roomijs met karamel ging ‘m niet worden. Dus dat werd Millionaires Shortbread met amandel. Die wilde ik dan wel eerst testen. Dus twee weken voor de verzenddatum ben ik begonnen met een test maken. En hij was zo lekker dat ik ‘m nog een keer getest heb voordat ik ‘m op ging sturen. Mijn portie suiker voor dit jaar heb ik wel binnen.

Dan moet je alles nog gaan maken dat je verzonnen hebt. Ik wilde van alles een recept erbij doen dus ik moest natuurlijk een boekje maken. En dan ook nog eens leuk en veilig inpakken. En oh ja, aan het eind van de dag op tijd naar het postkantoor fietsen met een doos met allerlei lekkers. Zodat het zo vers mogelijk aan zou komen bij mijn swapmaatje.

Dit had ik in het pakket gedaan:

1. Zoek, maak of koop iets dat voedsel/ eten uitdrukt maar niet om op te eten is. (Denk aan amigurumi, hamburger nagels, leuke ringen, een leuk cookie kussen, miniatuur voedsel etc. Wees creatief.
Een tafelkleedje met een geappliceerde appel. Het stofje waar de appel van gemaakt is, heb ik ook gebruikt om de potjes mee in te pakken.

2. Een zelf samengestelde ‘kant en klaar’ mix voor bijvoorbeeld koekjes, pannenkoeken, muffins etc. Met een beschrijving erbij wat er nog toegevoegd moet worden.
Mix voor satesaus met cashewnoten. Geleerd toen ik op Java was. Maar toen wel van pinda’s. Ik wilde ‘m een keer thuis maken maar ik had geen pinda’s. En wel cashewnoten. Zo is deze versie ontstaan.


3. Een zelf gebakken product. Zoet of hartig, naar eigen keus.
Breekbroodjes met gemengde zaden. Altijd een groot succes op feestjes.

4. Maak iets pittigs. Dat mag/ kan van alles zijn een kruidenmix met pepers, chili olie, kaasbrood met pepers, etc.
Ik had eigenlijk bij punt 5 al iets pittigs. De Köfte Baharati. Maar ik wilde wel elk punt maken. Dus ik heb een frispikante barbecuesaus gemaakt. Na het maken in de weckpan en hij is nog heel lang houdbaar.

5. Schrijf of print een recept voor een zomerse BBQ dag en sluit minimaal één ingrediënt erbij die voorkomt in het recept.
Köfte baharati, kruidenmix voor gehaktspiesjes op de barbecue. Geïnspireerd door onze vakantie afgelopen mei in Turkije.

6. Doe iets in de doos waar je zelf dol op bent, schrijf erbij waarom dat één van je favoriete producten is.
Grijs zeezout. Mijn favoriete product! En oh zo leuk om weg te geven omdat heel veel mensen het nog niet kennen of moeilijk kunnen vinden. De grove versie gros sel en de gedroogde en gemalen versie sel fin gris.

7. “Iets met karamel”. Doe hiermee wat je zelf wilt.
Millionaires Shortbread met amandel. Omdat we zo weinig mogelijk suiker gebruiken kwam de proefversie als een kanon binnen zeg. Wow. Ik heb voor de gein de witte en bruine chocolade omgedraaid. Vond ik wel mooi eigenlijk. En ik heb uit het originele recept een deel van het bloem vervangen door amandelmeel. Een soort homemade Twix.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.