Cathelijne van den Bercken

foodswap september 2012

Ik heb zin een een nieuwe foodswap. De eerste foodswap waar ik aan deelnam, vond ik erg leuk om aan mee te doen. Dit is het resultaat.
Het moeilijkste en ook minst nuttige vond ik de vorige keer de opdracht om iets erbij te doen dat voedsel of eten uitdrukt, maar niet om op te eten is. Daarom hou ik het alleen bij eetbare dingen.
Het is nu nog volop oogsttijd in de moestuin of op je balkon. En ik hou ervan om uit mijn eigen tuin te eten. Daarom in ieder geval een opdracht met iets uit je tuin/balkon.
Omdat ik op dit moment het meest actief op Twitter ben, is het wel erg leuk als iedereen die meedoet ook op Twitter zit.

inschrijving gesloten

Dit zijn de opdrachten om te maken:
1. Iets gemaakt met een ingrediënt uit je eigen tuin/balkon, bijvoorbeeld iets gemaakt met je tuinkruiden of iets uit je moestuin, kruidenboter met eetbare bloemen of zevenbladpesto.
2. Een streekproduct. Iets dat bij jou in de buurt gemaakt of geteeld wordt. Je mag het ook zelf maken natuurlijk. Zoals Weesper moppen, Friese Duumkes, Maastrichtse vlaai of vlees van Almeerse runderen.
3. Een zelfgebakken hartig product. Denk aan een mooi brood, quiche of hartige pannenkoeken.
4. Een saus-achtig gerecht. Bijvoorbeeld een dressing, een barbecuesaus, of een tapenade.
5. Een kruidenmix zoals een Indiase currymix, speculaasmix of Turkse baharati. Met een recept erbij zodat je swapmaatje weet hoeveel je ervan moet gebruiken.
6. Iets waar je zelf dol op bent en schrijf erbij waarom het één van je favoriete producten is. Dat kan iets zijn van een bepaald merk, of iets wat je zelf vaak maakt, of een specifiek ingrediënt zoals grijs zeezout.
Pak het leuk in en schrijf of print de recepten erbij.

Uitleg en afspraken:
• Je hebt een Twitteraccount
• Inschrijven kan door hieronder een reactie achter te laten. Zet ook je twitternaam erbij.
• Via lootjestrekken.nl zullen de deelnemers uitgewisseld worden. Hiervan krijg je automatisch een e-mail. Daar kun je ook eventueel vragen stellen over bijvoorbeeld diëeten. Je krijgt 1 swapmaatje toegewezen.
• Je maakt een compleet pakket met alle 6 onderdelen.
• Zorg ervoor dat alles goed verpakt is. Als je vloeistoffen hebt kun je die het beste in een goed afsluitbaar flesje, verpakt in bubbeltjesplastic, verzenden.
• Zet op je pakket dat de postbode het niet mee terug mag nemen maar vraag of hij het bij de buren aflevert. Zo kun je voorkomen dat je spullen op het postkantoor staan te bederven.
• Verstuur je pakket met Track & Trace code. Maakt niet uit met welke verzender je het doet. Maar zorg voor een code voor het geval het lang duurt dat het aankomt.
• Maak jezelf vooraf niet bekend. Ook niet op het pakket dat je verstuurd. Dus zet alleen je postcode en huisnummer als afzender op het pakket. Zo is het spannend tot het eind. En ondertussen kun je met een gerust hart teasers plaatsen op Twitter of je blog. Als je het leuk vindt dat ik je teasers op je blog hier link, stuur me dan een mailtje met de link: info@cathelijne.nl
• Gebruik op Twitter de hashtag #FoodswapSept als je teasers op Twitter wilt zetten.
• Er zijn geen kosten aan verbonden, behalve de kosten die je maakt voor de ingrediënten en het verzenden van het pakket.

In de volgende post over de foodswap zal ik de verzenddatum (waarschijnlijk eind september) publiceren. Die zal ik sowieso opsturen naar degenen die zich ingeschreven hebben. Ik wil ook een lijstje met deelnemers hier posten. Als je anoniem wilt blijven, kies dan een onbekende gebruikersnaam.

20 Responses to foodswap september 2012

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

zoek

myTaste.be