Cathelijne van den Bercken

frispikante barbecuesaus

Voor het eerst doe ik mee met een foodswap. Een van de opdrachten luidt: Maak iets pittigs. Dat mag/ kan van alles zijn een kruidenmix met pepers, chili olie, kaasbrood met pepers, etc. Hiervoor heb ik deze frispikante barbecuesaus gemaakt. Nadat de saus klaar was heb ik ‘m geweckt zodat het langer houdbaar is.

1 kleine ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 rode paprika’s, in kleine stukjes gesneden
1 winterpeen, in kleine blokjes gesneden
1 stengel bleekselderij, in kleine blokjes gesneden
350 ml passata (gezeefde tomaten)
4 eetl. citroensap
3 theel. paprikapoeder
1 theel. cayennepeper
1/2 theel. zwarte peper, gemalen
1/2 theel. gemalen komijn
3 eetl. verse koriander, fijngehakt
olijfolie
peper en zout

Bak alle groentes zachtjes, voortdurend roerend, 10 minuten in de olijfolie.
Voeg de passata en de kruiden aan de groentes toe. Laat het geheel 30 min. zachtjes pruttelen. Roer af en toe.
Maak het geheel iets meer tot een wat gladdere saus door met de staafmixer kort te pureren. Echt kort zodat er nog wat stukjes overblijven.
Roer de vers koriander door de saus.
Bewaar de saus in een afgesloten pot max. 1 week in de koelkast of weck de saus 45 min. bij 90˚. Geweckt is de saus min. 1 jaar houdbaar.
Lekker als barbecuesaus bij kip, braadworst en biefstuk of als dipsaus bij tacochips.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

zoek

myTaste.be