Cathelijne van den Bercken

gegrilde venkel met tomaat

Eens in de paar weken heb ik zin in venkel. En dan kom ik meestal uit op dit recept. Een heerlijke combinatie van de anijsachtige smaak van de venkel met het zoete van de tomaatjes.

3 venkelknollen, elk in de lengte in 4 parten gesneden
200 g cherrytomaatjes, door midden gesneden
2 teentjes knoflook, fijngesneden
4 eetl. olijfolie
zout en peper

Verwarm de oven voor op 200°C.

Kook de stukken venkel in ruim water in 10 min. beetgaar. Snij de venkel in de andere richting in reepjes.

Leg de venkel in een ovenschaal. Verdeel de olijfolie eroverheen. Bestrooi met de knoflook, zout en peper en schep om. Leg de tomaatjes tussen de venkel.

Zet de ovenschaal 20 min. in de oven. Serveer meteen als bijgerecht. Je kunt het eventueel afgedekt op 150°C warm houden als je nog niet klaar bent met de overige gerechten die je erbij wilt serveren. Venkel houdt vrij goed z’n stevigheid.

Als je wat over hebt is het voor de volgende dag erg lekker om stukjes venkel te gebruiken als garnering op een groene salade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

zoek

myTaste.be