Cathelijne van den Bercken

gegrilde witlof

Vrij naar een recept van Yolanda van der Jagt. Ik kwam dit recept tegen op de website van De Hofwebwinkel, waar we meestal onze groente bestellen. Vanuit een recept kun je daar met 1 klik direct de benodigde ingredienten bestellen. Handig! Witlof is een van de weinige groentes waar ik niet zo dol op was. Totdat ik dit probeerde. De balsamico neutraliseert het bittertje en geeft een frisse smaak.

Voor 2 personen:

3 stronken witlof, achterkant eraf en in de lengte door midden
6 plakjes ontbijtspek
4 eetl. balsamico
1 sjalotje, fijngesneden
2 eetl. platte peterselie, fijngehakt
4 eetl. olijfolie

Gril de plakjes ontbijtspek in een grilpan knapperig. Laat ze afkoelen en snij ze in kleine stukjes.
Kwast de witlofstronken in met olijfolie en gril ze aan beide kanten in totaal zo’n 15 minuten knapperig en gaar.
Maak ondertussen de vinaigrette. Meng de sjalotjes met de balsamico in een kom en laat ze zo 5 minuten marineren. Roer de peterselie, overgebleven olijfolie en fijngesneden ontbijtspek er doorheen.
Leg de gegrilde witlofstronkjes op platte borden en verdeel de vinaigrette erover.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

zoek

myTaste.be