recepten

geroosterde pastinaak en aardappel met spekjes

Pastinaak is een van mijn lievelingsgroentes. Ik hou erg van die bijzondere azijnachtige zoetige smaak van deze wortel. Het is een wortel die vroeger veel gegeten werd en die nu weer populair wordt. Ik vind het geen vergeten groente meer, ik kan pastinaak vrij gemakkelijk krijgen op de boerenmarkt in Almere en bij de supermarkt. Meestal maak ik soep. Of ik rooster de pastinaak in de oven. Dit is een gerecht waarbij alles in 1 ovenschaal gaat. Lekker gemakkelijk vooraf klaar te maken.

voor 4 personen:
750 g pastinaken, geschild en in schijfjes
1 kg vastkokende aardappelen, geschild en in blokjes
200 g gerookte spekjes
grijs zeezout

6 eetl. olijfolie
1 eetl. platte peterselie, fijngehakt 

Verwarm de oven voor op 200˚C.

Doe de pastinaak- en aardappelstukjes in een ovenschaal. Bestrooi met zout. Giet er royaal olijfolie overheen. Meng de groentes goed door elkaar zodat er overal olijfolie zit.

Zet de schaal 45 min. in de oven. Bak de spekjes uit in hun eigen vet. Meng de spekjes met het spekvet door de pastinaak en aardappel in de ovenschotel. Zet de ovenschotel nog 15 min. in de oven.

Proef of er genoeg zout op zit. Voeg anders nog wat fijn zout toe. Bestrooi voor het serveren met de peterselie.

You may also like...

2 Comments

  1. Chantal says:

    Pastinaak, ik heb daar nog nooit wat mee gemaakt, eet het weleens sporadisch rauw. We hebben ons opgegeven voor een groenteabbonement en zullen binnenkort dus ook groentes krijgen die we normaal niet zelf snel zouden kiezen. Ik ga daarom dit recept deze week maken en ik ben zeer benieuwd wat we hiervan gaan vinden. Het ziet er heerlijk uit iig!

    1. Cathelijne says:

      Hoe vonden jullie het Chantal?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.