Cathelijne van den Bercken

gevulde Oosterse kippenbouillon

Toen de Oosterse kippenbouillon klaar was had ik een mooie basis bouillon om in te vriezen. En een deel heb ik meteen gebruikt. Ik heb de bouillon eerst gezeefd en daarna een paar verse ingrediënten toegevoegd voor een gevulde Oosterse kippenbouillon.

1,5 liter Oosterse kippenbouillon
4 kleine worteltjes, in schijfjes
1 kleine rode paprika, in kleine stukjes
100 g kip zonder bot, gaargekookt en in kleine stukjes (bijvoorbeeld kip die je over hebt van het maken van de bouillon)
2 blaadjes limoenblad (salamblad of kaffir lime leaf), in fijne reepjes
2 lente-uitjes, in ringen
 

Neem een kijkje bij de foto’s van duvelspot om te zien hoe je limoenblad gemakkelijk in flinterdunne reepjes snijdt.

Breng de bouillon aan de kook. Voeg de paprika, wortel, kip en limoenblad toe.

Laat de bouillon een half uurtje zachtjes pruttelen totdat de toegevoegde groentes beetgaar zijn.

Strooi de lente-uitjes in de bouillon en serveer direct.

Als je wilt variëren kun je samen met de groentes een handvol rijst toevoegen. Of wat in plakjes gesneden paddestoelen.
Of op het eind een scheutje sojasaus erin schenken. Of bij het serveren met sesamzaadjes bestrooien. Of een paar druppels sesamolie erbij doen. Of een kopje kokosmelk. Ideëen genoeg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

zoek

myTaste.be