Cathelijne van den Bercken

groentesoep met spekjes

Heerlijke soep die past bij deze eerste herfstdagen. Ik kijk wat ik heb en zo is deze soep ontstaan. De ingrediënten heb ik meestal wel in huis. Deze keer zijn de wortels op, maar gelukkig heb ik er nog een paar in de tuin staan. Als je bijvoorbeeld nog wat groentes over hebt die op moeten, doe ze er gerust bij. Sperzieboontjes, stukje knolselderij, erwtjes, paprika…
Deze hoeveelheden maakt een goed gevulde maaltijdsoep voor 2 personen. Serveer de soep met een paar dikke sneden zelfgemaakt volkorenbrood met roomboter.

100 g spekreepjes
1 stengel bleekselderij, in stukjes
1 rode ui, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook
1 kleine winterpeen
4 tomaten, in kleine blokjes
2 vastkokende aardappelen, geschild en in blokjes
1/2 eet. rundervet of roomboter
500 dl (kippen)bouillon

Bak de spekreepjes 5 minuten zachtjes aan in het vet op matig vuur.
Roer de bleekselderij, ui, knoflook en wortel erdoor en bak onder af en toe roeren nog 5 minuten.
Doe de tomaten erbij en warm ze een paar minuten mee.
Voeg de bouillon en aardappelen toe. Laat 20 minuten zachtjes pruttelen met de deksel op de pan. Als alle groentes gaar zijn is je soep klaar. Proef even of er nog wat zout of peper bij nodig is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

zoek

myTaste.be