Cathelijne van den Bercken

Indiase kipcurry met pompoen

Het hele huishouden van de buren is geveld door griep. Dus ik heb een pan kippenbouillon voor ze gemaakt. Daarvan hou ik zo’n 600 g aan kippenvlees over van de soepkip. Een deel vries ik in. En een deel gebruik ik voor deze milde romige kipcurry met pompoen en wortel. In de slowcooker. Want we zijn de hele dag weg. En dan staat er een heerlijk geurende curry klaar als we thuiskomen.

1 grote ui, gesnipperd
4 teentjes knoflook, fijngesneden
2 cm verse gember, fijngesneden
1 eetl. kokosolie
2 theelepels milde kerrie masala
1 theel. gemalen kurkuma
250 ml kokosroom
1 eetl. tomatenpuree (70 g)
2 theel. grijs zeezout
2 winterpenen, in halve schijfjes
1/2 oranje pompoen (500 g), geschild, ontpit en in blokjes
250 g kip, gaar, in stukken, bijv. wat je over hebt van kippenbouillon
150 ml kippenbouillon of water

Verhit de kokosolie in een koekenpan. Fruit de ui, knoflook en gember een paar minuten totdat de ui glazig ziet.

Voeg de kerrie masala en kurkuma toe. Roerbak nog een paar minuten. Doe dan de kokosroom, tomatenpuree en zout erbij. Roer even op matig vuur zodat de tomatenpuree goed verdeeld is door de kokosroom. Zet het vuur uit.

Doe de wortel en de pompoen in de slowcooker. Leg de stukjes gare kip erop. Schenk de kippenbouillon erover. Verdeel het kokosroommengsel erover.

Zet de slowcooker 6 uur op low.

8 Responses to Indiase kipcurry met pompoen

  1. Nina schreef:

    Deze is zo lekker! Normaal maak ik hem met surinaamse kerrie, maar nu ga ik hem eens met garam masala proberen. De laatste keer gebruikte ik flespompoen ipv een ronde, vooral de kinderen vonden hem toen veel lekkerder als normaa.

  2. marianne schreef:

    grappig, ik heb hem nu een keer of 3, 4 gemaakt en hij is steeds anders van smaak. De laatste keer, vandaag, was hij het lekkerst. Iets minder tomaat deed ik erin en iets meer bouillon.

    (De kip madras uit n pakje is altijd hetzelfde… ;-))

  3. Rinette schreef:

    Dit is ons absoluut favoriete crockpotgerecht geworden. Dankje voor het recept!

  4. Amunda schreef:

    Hij was heerlijk! Zeker voor herhaling vatbaar.

  5. Ingrid Heerkens schreef:

    Kan je dit ook met rauwe kip maken, of moet jee die echt eerst garen? En lan je beter een beetje vette kip nemen, of mais kip? Hoe maal ik dit gerecht lekker pittig?

    • Cathelijne schreef:

      Je kunt er rauwe kip in doen. Dan wordt de structuur van de kip alleen wat anders dan wanneer je er vooraf gegaarde kip in zou doen.
      Mijn voorkeur is een lekkere vette kip. Want ik geloof erin dat dierlijke vetten (afkomstig van gezonde dieren) belangrijk is voor mijn lichaam.
      Lekker pittig maken kun je doen door wat cayennepeper of verse Spaanse peper fijngesnipperd bij de masala en kurkuma in de pan toe te voegen.

  6. Renske schreef:

    Hoe adviseer je deze te maken zonder slowcooker? Kan dat?

    • Cathelijne schreef:

      Ja hoor, dat kan prima. Je doet alles zoals beschreven tot en met de kokosroom. Als de kokosroom in de pan zit doe je de wortel en pompoen erbij en wat water. Begin maar eens met 100 ml. Dan doe je deksel op de pan en laat je het zo’n 45 minuten heel zachtjes pruttelen op een vlamverdeler of op de laagste stand van je pit. Zodat het net af en toe een bubbel geeft. Dan brand het niet aan. Roer af en toe tussendoor en kijk of er niet te veel vocht verdampt waardoor de curry droog komt te staan. Doe er dan nog een scheutje water bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

zoek

myTaste.be