Cathelijne van den Bercken

Indiase kipcurry met pompoen

Het hele huishouden van de buren is geveld door griep. Dus ik heb een pan kippenbouillon voor ze gemaakt. Daarvan hou ik zo’n 600 g aan kippenvlees over van de soepkip. Een deel vries ik in. En een deel gebruik ik voor deze milde romige kipcurry met pompoen en wortel. In de slowcooker. Want we zijn de hele dag weg. En dan staat er een heerlijk geurende curry klaar als we thuiskomen.

1 grote ui, gesnipperd
4 teentjes knoflook, fijngesneden
2 cm verse gember, fijngesneden
1 eetl. kokosolie
2 theelepels milde kerrie masala
1 theel. gemalen kurkuma
250 ml kokosroom
1 eetl. tomatenpuree (70 g)
2 theel. grijs zeezout
2 winterpenen, in halve schijfjes
1/2 oranje pompoen (500 g), geschild, ontpit en in blokjes
250 g kip, gaar, in stukken, bijv. wat je over hebt van kippenbouillon
150 ml kippenbouillon of water

Verhit de kokosolie in een koekenpan. Fruit de ui, knoflook en gember een paar minuten totdat de ui glazig ziet.

Voeg de kerrie masala en kurkuma toe. Roerbak nog een paar minuten. Doe dan de kokosroom, tomatenpuree en zout erbij. Roer even op matig vuur zodat de tomatenpuree goed verdeeld is door de kokosroom. Zet het vuur uit.

Doe de wortel en de pompoen in de slowcooker. Leg de stukjes gare kip erop. Schenk de kippenbouillon erover. Verdeel het kokosroommengsel erover.

Zet de slowcooker 6 uur op low.

8 Responses to Indiase kipcurry met pompoen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

zoek

myTaste.be