recepten

kabak musakka

Dit is een courgette (kabak) gehaktschotel (musakka). Dit gerecht komt vaak voor bij een warm Turks buffet en staat meestal op de menukaart van Turkse restaurants.

voor 4 personen
1 courgette, in de lengte door midden en dan in plakjes gesneden
1 rode paprika, in stukjes
1 ui, in halve ringen
2 teentjes knoflook, fijngesneden
4 ons lamsgehakt of rundergehakt
olijfolie
2 eetl. tomatenpuree
2 tomaten, in wigvormige partjes gesneden
zout en peper

Bak de courgette in een flinke scheut olijfolie in 10 min. zachtjes gaar. Breng op smaak met zout en peper. Zet het vuur van de courgette uit terwijl je verder gaat met de rest.
Bak ondertussen in een andere pan de paprika, ui en knoflook 10 min. zachtjes in een flinke scheut olijfolie. Voeg het gehakt erbij en laat het nog eens 10 min. zachtjes bakken. Roer af en toe.
Voeg de tomatenpuree met 2 eetl. water te aan het gehaktmengsel. En voeg wat zout en peper toe. Laat het geheel 30 min. op laag vuur met een deksel op de pan zachtjes pruttelen. Roer af en toe. Als het te droog dreigt te worden, voeg dan een paar eetlepels water toe.
Breng het gehaktmengsel eventueel verder op smaak met zout en peper. Hou een paar stukjes courgette achter voor de garnering. Roer de rest van de courgette voorzichtig door het gehaktmengsel.
Serveer de Kabak Musakka warm, in een lage grote schotel, gegarneerd met de achtergehouden stukjes courgette en de partjes tomaat.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.