Baharati is een Turkse kruidenmix op basis van gedroogde kruiden. Deze Köfte Baharati wordt gebruikt om köfte (gehaktballetjes) te kruiden. Ik gebruik deze baharati meestal om gehaktspiesjes voor op de barbecue of voor in de grilpan te maken.
10 theel. paprikapoeder
3 theel. gemalen komijn
3 theel. gemalen koriander
2 theel. cayennepeper
1,5 theel. gemalen zwarte peper
5 theel. gedroogde oregano
5 theel. gedroogde basilicum
Meng deze gedroogde kruiden en bewaar de baharati in een goed afsluitbaar potje. Liefst een donker potje of bewaar het in een droge donkere kast.
Recepten met köfte baharati: Köfte voor barbecue en kruidenpannenkoekjes met feta.
Waar ken ik cayennepeper voor vervangen daar mijn darmen dat niet verdragen.
Je kunt ook anders soorten peper gebruiken, bijvoorbeeld versgemalen zwarte peper en dan lekker veel zodat het een beetje pit krijgt.