recepten

kruidenpannekoekjes met feta

In een druk weekend ben ik uitgenodigd op zowel zaterdag als op zondag voor een picknick. En bij beide picknicks wordt er van de gasten verwacht om zelf iets mee te nemen. Er zal al volop zoet aanwezig zijn dus ik wil graag wat hartigs maken. Het liefst iets dat ik de avond van te voren kan maken. En dat uit de hand gegeten kan worden. Dat wordt dus een experiment van hartige pannekoekjes.

Voor ongeveer 10 pannekoekjes
4 eieren
700 ml volle melk
3 theel. grijs zeezout
3 theel. Salata Baharati of Köfte Baharati
2 teentjes knoflook, uitgeperst
70 g tomatenpuree
2 eetl. olijfolie
450 g speltbloem
150 g feta, verkruimeld (bij Turkse winkels wordt feta in glazen potten verkocht. Deze laat zich heel goed verkruimelen)
roomboter

Vul een beslagkom of maatbeker met de eieren, melk, zout, Baharati, knoflook, olijfolie en tomatenpuree. Klop deze ingrediënten goed door elkaar met een garde.
Voeg de bloem toe en klop goed totdat de meeste klontjes verdwenen zijn.
Roer de feta door het beslag.
Verhit een beetje roomboter in een koekenpan en bak het eerste pannenkoekje op middelhoog vuur een paar minuten aan beide kanten. Leg het pannekoekje op een bordom af te koelen.
Verhit weer een beetje roomboter en bak het volgende pannekoekje. Ga zo door totdat het beslag op is.
Laat de pannekoekjes eerst goed afkoelen. Dek ze dan af met folie of doe ze in een luchtdichte verpakking. Bewaar ze totdat je naar de picknick gaat in de koelkast.
Heerlijk om zo te eten. Ook lekker om ze te besmeren met roomkaas, bestrooien met fijngehakte bieslook en te vullen met wat sla en gegrilde paprika.

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.