Cathelijne van den Bercken

mercimek köfte

Balletjes van rode linzen naar een recept van de eigenaressen van Bistro Clou in Dalyan, Turkije. Alles wat in dit restaurantje geserveerd wordt, is huisgemaakt en vers.

1 glas gedroogde rode linzen
2 glazen water
1 glas zeer fijne couscous
zwarte peper
1 eetl. verse munt, fijngehakt
1 eetl. verse platte peterselie, fijngehakt
2 stengels lente-ui, in fijne ringen
1 eetl. tomatenpuree
1 ui, gesnipperd
olijfolie
1 biologische citroen, in partjes gesneden
een tiental bladeren van een kropsla

Kook de linzen met het water op zacht vuur met de deksel op de pan totdat al het water opgenomen is.
Voeg de couscous, peper, munt, peterselie en lente-ui toe en roer voorzichtig door de linzen. Laat het geheel 10 min. op zo laag mogelijk vuur staan. Gebruik eventueel een vlamverdeler.
Bak ondertussen de ui in een scheut olijfolie aan.
Kneed de ui met de tomatenpuree door het linzenmengsel. Vorm van het linzenmengsel ovaalvormige balletjes.
Serveer de Mercimek Köfte met partjes citroen en losse bladeren van kropsla om ze in te rollen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

zoek

myTaste.be