Cathelijne van den Bercken

palak paneer

Een heerlijk traditioneel vegetarisch Indiaas gerecht. Toen ik in India was, was ik tijdelijk vegetariër. De veiligste manier om de Indiase keuken te leren kennen in India. Ik at regelmatig palak paneer. Ik hou erg van de kleuren in dit gerecht.
De paneer heb ik zelf gemaakt. Het is een verse kaas die z’n vorm behoudt tijdens het bakken. Erg gemakkelijk en leuk om zelf paneer te maken. Ik zou niet eens weten waar ik paneer vers zou kunnen kopen bij mij in de buurt. Als je melk en citroensap of azijn in huis hebt kun je het zelf maken.

voor 4 personen:
200 g paneer
2 grote tomaten, in blokjes
1 kleine ui, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngesneden
2 cm verse gember, fijngeraspt
1 theel. garam masala

500 g verse spinazie
scheutje volle yoghurt
peper en zout
2 eetl. kokosolie of ghee

Bak de paneer in de kokosolie een paar minuten totdat de buitenkant verkleurd is. Haal de paneer uit de pan en zet opzij in een kom.

Bak de ui, knoflook, gember en garam masala in de overgebleven olie in dezelfde pan.

Voeg de spinazie toe en laat deze onder af en toe roeren op middelmatig vuur slinken.

Doe het scheutje yoghurt, de tomatenblokjes en zout en peper naar smaak bij de spinazie en warm nog even door.

Verdeel de paneer over de spinazie. Lekker met naan en een kommetje rijst.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

zoek

myTaste.be