recepten

palak paneer

Een heerlijk traditioneel vegetarisch Indiaas gerecht. Toen ik in India was, was ik tijdelijk vegetariër. De veiligste manier om de Indiase keuken te leren kennen in India. Ik at regelmatig palak paneer. Ik hou erg van de kleuren in dit gerecht.
De paneer heb ik zelf gemaakt. Het is een verse kaas die z’n vorm behoudt tijdens het bakken. Erg gemakkelijk en leuk om zelf paneer te maken. Ik zou niet eens weten waar ik paneer vers zou kunnen kopen bij mij in de buurt. Als je melk en citroensap of azijn in huis hebt kun je het zelf maken.

voor 4 personen:
200 g paneer
2 grote tomaten, in blokjes
1 kleine ui, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngesneden
2 cm verse gember, fijngeraspt
1 theel. garam masala

500 g verse spinazie
scheutje volle yoghurt
peper en zout
2 eetl. kokosolie of ghee

Bak de paneer in de kokosolie een paar minuten totdat de buitenkant verkleurd is. Haal de paneer uit de pan en zet opzij in een kom.

Bak de ui, knoflook, gember en garam masala in de overgebleven olie in dezelfde pan.

Voeg de spinazie toe en laat deze onder af en toe roeren op middelmatig vuur slinken.

Doe het scheutje yoghurt, de tomatenblokjes en zout en peper naar smaak bij de spinazie en warm nog even door.

Verdeel de paneer over de spinazie. Lekker met naan brood en een kommetje rijst.

You may also like...

4 Comments

  1. Emmy says:

    Dank je wel geweldig om op deze manner geen vlees te eten maar het is toch niet Vega door de melk?

    1. Cathelijne says:

      Dank je voor je reactie. Voor mij is vegetarisch zonder vlees of vis. Als het zonder dierlijke producten is (dus zonder bijvoorbeeld melk), dan noem ik het veganistisch.

  2. Mieke says:

    Kun je ook panneer maken van geitenmelk?

    1. Cathelijne says:

      Ja hoor dat kan ook prima.

Leave a Reply to Mieke Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.