Cathelijne van den Bercken

Pasta paddestoelen en spekjes

Paddestoelen vind ik zo lekker bij de herfst en de winter passen. Met gebakken spekjes erbij door een pasta heb je een hele maaltijd. Een supersnel recept.
Ik heb gekozen voor orecchiette pasta. De naam is afgeleid van z’n vorm. Orecchio betekent in het Italiaans oor. De toevoeging ‘etto’ maakt er een verkleinwoord van. Oortjespasta dus. Ik vind de vorm van de pasta mooi passen bij devorm van de paddestoelen. Als je andere kleine pasta hebt, ook prima.

20121202-111359.jpg

250 g kastanjechampignons, in plakjes
100 g spekblokjes
1 handvol platte peterselie, fijngehakt
3 sjalotjes, in ringen gesneden
2 teentjes knoflook, fijngeperst
roomboter
olijfolie
250 g orecchiette
grijs zeezout en peper

Zet de pasta op in ruim, kokend, gezout water.

Laat ondertussen de boter smelten in een koekenpan. Bak de spekjes 5 min. in de boter.

Voeg de paddestoelen toe en bak die 5 minuten mee totdat ze wat zachter zijn.

Doe de sjalotjes, knoflook en peterselie in de pan erbij en bak nog eens 5 min. Proef en breng evt. op smaak met zout en peper.

Ondertussen is de pasta gaar. Giet deze af en roer de pasta door het paddestoelenmengsel. Roer er nog een klein beetje (1 eetl. ongeveer, of wat je lekker vindt) doorheen. Serveer meteen. Met een eenvoudige salade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

zoek

myTaste.be