recepten

pollo alla cacciatore

Voor 4 personen:
1 kg kip (ik gebruik meestal pootjes, vleugeltjes en braadstuk)
8 laurierblaadjes
2 takjes verse rozemarijn
3 teentjes knoflook, waarvan 2 in plakjes en 1 gekneusd
300 ml Chianti of andere witte wijn
bloem
olijfolie
6 ansjovisfilets op olijfolie (ik neem altijd een heel blikje)
een handvol groen of zwarte olijven, ontpit
2 blikken tomaat van elk 400 g

Breng de kip op smaak met zout en peper en leg de stukken kip in een kom. Voeg de laurier, rozemarijn en gekneusd teentje knoflook toe en dek de kip af met de wijn. Laat het geheel minimaal een uur, maar liever een hele nacht, marineren in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180˚C. Vis de stukken kip uit de marinade en dep de kip droog met keukenpapier. Leg de stukken kip in een schone kom en stuif er wat bloem overheen en schud het teveel aan bloem er van af.
Verhit een ovenvaste pan op het vuur en doe een flinke scheut olijfolie in de pan en bak de stukken kip totdat ze rondom een beetje bruin zijn. Haal de kip uit de pan en zet ze opzij.
Bak de knoflookplakjes zachtjes in de pan totdat ze goudbruin zijn. Voeg dan de ansjovisjes toe en laat die onder voortdurend roeren ‘smelten’ in de pan. Doe dan de olijven, tomaten (en stukken geduwd met een houten lepel) en de stukken kip met de overgebleven marinade in de pan. Breng de inhoud van de pan tot aan de kook, dek af met een deksel of een dubbele laag aluminiumfolie en bak het in de voorverwarmde oven gedurende 1,5 uur.
In het originele recept staat dat je het bovengekomen vet er van af moet scheppen, maar dat vind ik zelf een beetje zonde. Het is voornamelijk vet van de kip en dat is juist het goud uit dit recept. Dus lekker opeten. Roer de saus in de pan even door, proef en voeg eventueel wat zout en peper toe als dat nodig is. Haal de laurierblaadjes en de rozemarijn uit de saus. Serveer de kip met een salade en brood of gekookte aardappels.

Vrij naar een recept van Jamie Oliver ‘Jamie’s Italy’.

 

You may also like...

1 Comment

  1. […] Pollo Alla Cacciatore, oftewel Jagersstoof van kip. Van Jamie oorspronkelijk maar dit keer gemaakt door Cathelijne […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.