Cathelijne van den Bercken

pompoen-tomatensoep

voor 4 personen:
1 grote ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, in fijne stukjes gesneden
1 flespompoen of 1 kleine ronde oranje pompoen, geschild, ontpit en in blokjes gesneden
1 blikje tomaten van 400 g
2 theel. gedroogde kruiden (bijvoorbeeld rozemarijn of thijm of oregano of Provencaalse kruiden) 

Verhit een klont boter in een pan, voeg de ui en knoflook toe en laat ze op matig vuur zweten. Roer de pompoen en de gedroogde kruiden er doorheen. Laat de pompoen even doorwarmen en voeg dan de tomaten toe. Vul de pan met zoveel water dat de groentes nèt onder staan. Voeg wat zout en peper toe. Laat alles ongeveer een half uurtje op zacht vuur pruttelen totdat de pompoen zacht is. Haal van het vuur af en pureer met een staafmixer. Zet terug op het vuur en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.

Geserveerd met wat lekker dik gesneden sneetjes volkorenbrood met kruidenboter heb je een heerlijke maaltijdsoep.

I.p.v. gedroogde kruiden zou je de soep op smaak kunnen brengen met verse koriander. Let op, deze pas bij het serveren toevoegen, anders gaat het grootste deel van de smaak verloren.

2 Responses to pompoen-tomatensoep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

zoek

myTaste.be