Er zijn zoveel versies van ratatouille als dat er Franse huisvrouwen zijn. Dit is mijn versie:
1 aubergine, in blokjes,
1 courgette, in blokjes,
2 rode paprika’s, in blokjes,
2 kleine uien, in halve ringen,
3 teentjes knoflook, fijngesneden,
2 blikken tomatenblokjes,
1 eetl. Provencaalse kruiden,
olijfolie,
peper en zout,
Verwarm de oven voor op 180˚C.
Meng in een grote ovenschaal de aubergine, courgette, paprika, uien en knoflook met de Provencaalse kruiden, wat peper en zout en giet er flink wat olijfolie overheen. Verdeel de tomatenblokjes over de andere groentes.
Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en zet het ongeveer een uur in de oven totdat alle groentes gaar zijn.
Serveer de ratatouille met versgebakken brood en een stukje vis of braadworst. Waar je maar zin in hebt op dat moment.