recepten

review Stokke MyCarrier voor dreumesen en peuters

Een aantal weken nadat ik deze review en de review over de Stokke MyCarrier voor baby’s hier had geplaatst, kreeg ik een email van de Social Media Manager Benelux van Stokke. Ze hebben mijn reviews gelezen. In de email zeggen ze dat het niet zo mag zijn dat ik last heb van het basisframe en dat het kindje (in dit geval de pop), te laag zit. Verder willen ze het graag goedmaken dat ik geen goed advies heb gehad in de winkel. Ze willen graag een afspraak met me maken om de MyCarrier nog eens goed uit te leggen. En daarnaast zijn ze benieuwd naar mijn bevindingen. Met name verbeterpunten in communicatie en ontwerp. Een paar weken later heb ik een afspraak met een van de trainers van Stokke Nederland. Hij traint het winkelpersoneel dat de MyCarrier gaat verkopen.

In cursief mijn commentaar en aanvullingen, nadat ik gesproken heb met de trainer van Stokke Nederland.

Nieuwsgierig geworden naar de nieuwe draagzak van Stokke, de Stokke MyCarrier (of de Stokke My Carrier), ben ik ‘m zelf gaan testen met Jasper: 24 maanden, 83 cm en 11 kg. Ik heb nu alleen het rugdraagdeel getest. De Stokke MyCarrier is verkrijgbaar in verschillende kleuren en kost in Nederland zo’n E149,-
Het deel waarmee je je baby op de buik kunt dragen heb ik later getest. Bij de Stokke MyCarrier is het ook nog mogelijk om je kind naar buiten toe te dragen. Deze optie heb ik niet getest omdat ik het niet veilig vind om je kind op deze manier te dragen. Hier ga ik uitgebreid op in in het blog dat over het babydragen van de Stokke MyCarrier gaat.

Het naar buiten dragen van je kind blijf ik een uiterst onveilige optie vinden die niet gepromoot zou mogen worden.

De Stokke MyCarrier bestaat uit een hard harnas waar je verschillende delen aan kunt zetten d.m.v. ritsen en bajonethaken om er een buikdragen dan wel rugdrager van te maken. Je zet de carrier eerst helemaal in elkaar. Vervolgens kun je alleen maar zittend (op de grond of op een stoel) je kind erin stoppen van bovenaf. Je kind wordt door middel van riempjes, zoals ook aan een fietsstoeltje zitten, vastgezet.

In het gesprek met de trainer van Stokke Nederland, zegt hij dat eerst je kind erin moet, dan moet je alles helemaal goed afstellen, instellen en strakstellen en dan pas breng je het geheel op je rug. Ik had niet alle riempjes strak genoeg ingesteld. Hij legt mij uit dat dit vanuit veiligheidsoogpunt zo bedacht is zodat je alles kunt controleren voordat je je kind op je rug brengt. Ik vind dat dit het onnodig moeilijk maakt om je kind op je rug te krijgen want je moet dit nu dus met kind en drager tegelijk doen.
Hij geeft hij aan dat je je kind in de Stokke MyCarrier het gemakkelijkst op je rug brengt wanneer je kind in de drager op een tafelrand of op een aanrecht zit. Mijn antwoord daarop is dat dat niet erg handig is als je in de stad bent. Of in het bos. Of op het strand. Dan moet je dus het hele gewicht met 1 hand optrekken en over je schouder op je rug brengen. Dat lukt mij niet met mijn zoontje van (inmiddels) 12 kg. Dan vind ik de systemen van andere ergonomische dragers zoals een Manduca, Bondolino, Wompat, ErgoBaby, Boba, Connecta een stuk fijner. Mijn kind kan ik met beide handen over mijn schouders op mijn rug brengen door middel van een supermanzwaai (supermantoss) of via mijn heup onder mijn arm door op mijn rug brengen. De ergonomische drager zet ik vervolgens vast en daarna stel ik de laatste banden af. Dat vind ik een stuk comfortabeler.

Het in elkaar zetten was zo ingewikkeld dat ik samen met de verkoopster wel 10 minuten bezig ben geweest om uit te vinden welk deel waar hoort en hoe je kind vastgezet moet worden. Zelf zei ze steeds weer dat het wel ingewikkeld was. Ondertussen zat Jasper lekker in een draagdoek op m’n rug het tafereel gade te slaan.

Na uitleg van de trainer van Stokke Nederland, vind ik het nog steeds een vrij ingewikkeld systeem om vast te maken. Het blijven veel bandjes, haken en riempjes die je ieder keer weer opnieuw moet vastzetten. In tegenstelling tot een Manduca, die ook veel riempjes en bandjes heeft, is deze eenmaal goed afgesteld, klaar voor de volgende keer.

De banden zijn vrij smal en erg hard. Er zit een harde beugel ter versteviging in. Die is overbodig als ze de banden goed vullen met zacht materiaal. Nu drukken de banden erg hard op mijn nekspieren en ik wil niet lang hiermee rondlopen.

Het materiaal van het rugpand, waar Jasper in zit, is vrij zacht. Dat vind ik positief. Verder vind ik het zitgedeelte zelfs voor mijn kleine dreumes te smal, er is geen ondersteuning van knie tot knie. Dus zijn beentjes hangen een beetje omlaag en hij heeft geen steun in z’n knieholtes. De regel voor veilig dragen ‘knietjes hoger dan de billetjes’ gaat hier niet op. Stokke zegt dat de MyCarrier gebruikt mag worden voor kindjes tot 15 kg. Maar dit gaat alleen over de belastbaarheid van het materiaal terwijl ouders dit kunnen lezen als dat de drager geschikt is voor alle kindjes tot 15 kg.

Wanneer de buitenste randen van het zitgedeelte iets strakker zouden zitten en gevuld zouden zijn, dan zou dit de houding van het kind wel in de gezonde positie ‘knietjes hoger dan de billetjes’ plaatsen. Deze kleine aanpassing in het ontwerp wordt als suggestie doorgegeven aan de ontwerpers. Wie weet is dit aangepast in een volgende nieuwe versie.

De schouderbandjes zakken van Jasper z’n schouders af, hoe strak ik ze ook doe. Hier kun je zien dat om zijn lies ook een bandje zit. De schouderbanden en de banden in de lies vind ik overbodig en niet fijn zitten. Hier kun je ook goed zien dat het harde harnas met aluminium plaat, tussen mijn rug en Jasper z’n buik zit. Ik vond dat niet fijn.

De schouderbandjes had ik vooraf strakker kunnen aantrekken. Rugdragen zou eventueel ook zonder aluminium plaat kunnen.

De drager zorgt er niet voor dat Jasper goed dicht tegen me aan zit, hij hangt behoorlijk naar achteren. Dat voelt voor mij een stuk zwaarder dan mijn Wompat bijvoorbeeld. In een ergonomische drager zit je kindje strak tegen je aan waardoor zijn gewicht goed verdeeld wordt over je lichaam. Hier roept hij na 2 minuten dragen ‘uit uit uit uit’.

Waarschijnlijk had ik vooraf alle bandjes nog wat strakker kunnen trekken waardoor Jasper dichter tegen mij aan komt te zitten. Dat zou dan wat comfortabeler worden.

Ik vind het geen fijne drager. Hij draagt niet ergonomisch voor het kind omdat de beentjes niet voldoende ondersteund zijn. Hij draagt ook niet ergonomisch voor de persoon die draagt omdat de versteviging veel te hard en te duidelijk voorgevormd is. Daarnaast vind ik de drager ook niet ergonomisch omdat bij het rugdragen het kind vrij los van je rug af hangt waardoor het gewicht aan je schouders gaat trekken.

Na het gesprek met de trainer van Stokke Nederland denk ik dat ik de drager, met goede informatie vooraf, wat beter ingesteld zou hebben zodat het prettiger voor mij en voor Jasper zou dragen. De drager vind ik nog steeds niet ergonomisch voor het kind omdat de beentjes niet voldoende ondersteund zijn. Verder vind ik het naar buiten dragen van je kindje op je buik, een onveilige optie is.

Hieronder voorbeelden van draagzakken die wel ergonomisch zijn zowel voor het kind als voor de persoon die draagt. Met een blije zoon als model die ik hierin graag uren achter elkaar draag. Zie vooral het comfort bij Jasper, dat zijn knietjes ondersteund zijn van knieholte tot knieholte, knietjes hoger dan zijn billen. Daarnaast het comfort bij mij dat hij dicht en direct tegen mij aan zit en dat de banden zacht gevuld zijn.

Manduca:

Wompat preschool:

You may also like...

39 Comments

 1. Irene says:

  Beste Cathelijne,
  Interessant om te lezen, had ik dit maar geweten voordat ik de Stokke had aangeschaft.
  Ik zoek naast de bykay draagdoek nog een makkelijke draagzak die ik even snel aan kan ‘klikrn’, vandaar de Stokke.
  Nu ik verder kijk lijkt de Tula me ook wel handig, maar ben benieuwd wat je daarvan vindt.
  Groetjes, Irene

  1. Cathelijne says:

   Ik ben niet meer actief als draagconsulent. Ik wil ja aanraden om advies te vragen aan een draagconsulent van de VDC. Die vind je hier.

 2. Esther says:

  Ik verwijs graag naar deze duidelijke en uitgebreide review. Ik ben benieuwd, Stokke heeft een nieuwe versie van de drager uitgebracht. Ga je daar ook een review van schrijven?

  1. Cathelijne says:

   Dank je voor je verwijzingen. Ik ben gestopt als draagconsulent. Ik ga geen nieuwe reviews meer schrijven over dragers.

 3. […] – Review over de Stokke Carrier […]

 4. Martine says:

  Hoi cathelijne
  Hoe sta jij tegenover de tectake draagzakken? Ze zeggen dat hij ergonomisch is maar ik heb mijn twijfels. En misschien de mei tai draagzakken? Is dat een goede?
  Groetjes martine

  1. Cathelijne says:

   Hoi Martine,

   De Tectake draagzak kende ik niet. Ik heb ‘m hier opgezocht. Dit is een draagzak die niet ergonomisch is voor het kind. Wat ik zo kan zien aan de foto’s is dat deze drager niet voldoende neksteun geeft aan met name pasgeborenen. De benen worden niet ondersteund. Er is geen ondersteuning van knie tot knie. Het kind wordt aan zijn/haar kruis omhoog getrokken. Zo ontstaat er ook geen goede ondersteuning van de rug. De natuurlijke bolling van de rug wordt niet gerespecteerd in deze drager. Het kind hangt erg laag. Dit lijkt me geen verlichting voor de dragende ouder meer juist een verzwaring omdat het middelpunt van het gewicht zo laag hangt. Het synthetische materiaal zou ook niet mijn persoonlijke voorkeur zijn om een baby in te dragen.

   Een MeiTai is een drager die tussen een draagdoek en een ergonomische draagzak in zit. Mits de MeiTai de juiste maat voor je kind is (niet te groot of niet te klein), en zorgvuldig gemaakt (er staan weleens goedkope versies op Ebay die niet stevig genaaid zijn) is dit een prima ergonomische drager.

   groetjes, Cathelijne

 5. adriana says:

  Hoi Cathelijne,
  Wij hebben vorig jaar een stokke draagzak aangeschaft voor onze dochter, nu 14 maanden. Voordat wij deze aangeschaft hebben konden we hem eerst proberen van vrienden. onze dochter zat hier goed in, met haar beentjes in de juiste houding. Ook ik, met rugklachten, kon voor langere tijd wandelen met onze dochter op mijn buik. Nu ze ouder is zit ze vaker op onze rug. Ik vind dit ideaal omdat we haar erin zetten en de zak zo als een grote rugzak op mijn rug kan doen. De moeite met afstellen herken ik absoluut niet. Ook het wisselen van buik naar rug gedeelte is zo gedaan.
  Wij en onze dochter genieten erg van deze draagzak. Ik denk dat het ook persooonsafhankelijk is. Bij de ene persoon zit het ene beter, bij de ander het andere. Jammer dat jij er zo een negatieve ervaring me hebt.

 6. Isabel says:

  Hallo,

  Ik zie dat je veel ervaring hebt met draagzakken.
  Zou jij soms weten of er een draagzak bestaat waar je 2 kinderen tegelijk kunt mee dragen.?
  Ik heb namelijk een tweeling van 1 jaar.

  Gr.
  Isabel

  1. Cathelijne says:

   Naar mijn weten bestaan er geen draagzakken waar je twee kinderen tegelijk in kunt dragen. Met twee kinderen van 1 jaar lijkt het me ook wel erg zwaar om ze aan een kant (je rug of je buik) te dragen. Je kunt wel je ene kind op je buik dragen en je andere kind op je rug. Wat voorbeelden van tweelingdragen vind je hier en hier.

 7. Joy says:

  Beste Catherine,

  Wat en gemis dat je geen goede uitleg over de stokke hebt gehad. Wij hebben hem inmiddels iets meer dan een jaar en dragen er zowel onze zoon van 2 als onze dochter van 10 maanden in. Ik vind het juist een heel comfortabele draagzak. Ik ben het met je eens dat je er wel wat handigheid en vaardigheid in moet krijgen maar ik zou m niet willen ruilen.

 8. Charissa says:

  Hoi Cathelijne!

  Ik was vandaag in de babywinkel om een Ergobaby aan te schaffen. Uiteindelijk ben ik weggegaan met de Baby Björn One. Nu twijfel ik weer enorm!!! Heb jij al iets gehoord over de Baby Björn One? Heb nl toch een beetje het idee dat de beentjes niet geheel goed ondersteund worden van knie tot knie en dat de bolling van de rug niet echt mogelijk is. Ik wilde juist een ergonomische drager voor mijn kindje. De Stokke heb ik gelukkig links laten liggen. Benieuwd of jij al wat ervaring hebt met de Baby Björn nieuwkomer!

  1. Cathelijne says:

   Hoi Charissa,

   De Baby Björn One heb ik zelf nog niet getest. Wat ik kan zien aan de foto’s van Baby Björn zelf op hun website, is dat dit geen ergonomische drager is. Bij het buikdragen met het gezicht van je kind naar je toe hangen de beentjes nog wat naar beneden. Wel een stuk minder dan bij ander modellen van Baby Björn. Maar de knietjes moeten hoger zitten dan de billetjes voor een gezonde houding. En dat is niet mogelijk in de Baby Björn One. Daarnaast kun je in bovenstaand blog verschillende redenen lezen waarom het niet veilig is om je kind met het gezicht naar voren te dragen. Grotere kinderen die op de rug gedragen worden hebben helemaal weinig steun onder hun benen. Een dragen hoort van knie tot knie te ondersteunen, wil het comfortabel en veilig voor ze zijn. Mijn advies is om de Baby Björn One in de winkel om te ruilen voor een Ergobaby. Ik ben wel benieuwd waarom je niet voor de Ergobaby hebt gekozen.

   groeten, Cathelijne

 9. Catelijn says:

  Dag Cathelijne,
  Wauw, wat een info allemaal!
  Blij dat ik dit heb gelezen eer ik een aanschaf heb gedaan.
  Mag ik concluderen dat jij de Manduca het meest geschikt zou vinden in het geval ik er onze pasgeboren zoon en afwisselend onze tweede zoon van tzt 1,5 er in wil dragen? Is er overigens een soort wind/ voetenzak voor verkrijgbaar? Want het lijkt mij te warm als ik de baby in een winterpakje kleed en hem zo dicht tegen mij aan draag.
  Graag nog deze tip en dan en ik compleet!
  Dank je wel!!
  Met vriendelijke groet, Catelijn

  1. Cathelijne says:

   Hoi Catelijn, wat leuk een bijna naamgenoot.
   De Manduca is in jouw geval inderdaad een goeie aankoop omdat je met de baby-inzet je pasgeborenen erin kunt dragen en met de baby-inzet opgerold kun je je oudste erin dragen.
   Voor de winter zou je een draagjas kunnen maken of kopen. Die zijn vaak ook te koop bij de webshops die ergonomische dragers en draagdoeken verkopen. Als je handig bent kun je er eentje zelf maken. Ik heb er eentje voor rugdragen zelfgemaakt.

 10. Minh says:

  Ik heb nog nooit van Manduca gehoord. Zelf kom ik uit Utrecht. Ik heb overal gekeken, maar kon geen manduca vinden. Als het een goede buikdrager zou zijn, waarom is het niet te koop in de winkel?
  Inmiddels is het al een jaar geleden sinds je je review hebt geplaatst. Ik heb geen idee of de nieuwe serie verbeteringen bevatten, maar betere alternatief kan ik niet vinden in de winkels hier.
  Dus heb ik er 1 besteld. Ik ga de komende dagen uitproberen. Hopelijk is het niet zo erg zoals je hebt beschreven. Anders breng ik het terug of stuur ik het op aan Stokke zelf.

  1. Cathelijne says:

   De Stokke drager is niet veranderd sinds ik het review geschreven heb. Begrijpelijk dat je geen beter alternatief dan de Stokke kunt vinden in de stenen winkels. In de reguliere babywinkels zul je nauwelijks ergonomische dragers tegenkomen. Er worden daar wel draagdoeken verkocht. De merken ergonomische dragers zoals Manduca zijn te klein als merk om overdadige reclame te maken zoals de andere niet ergonomische merken waardoor de reguliere babywinkels de kleine merken niet interessant genoeg vinden helaas. Er zijn wel meerdere (Nederlandse) webshops die ergonomische dragers verkopen. Als je via een zoekmachine zoekt kom je ze zo tegen.

 11. Karen Cornelis says:

  Zo zie je hoe mensen verschillen: ik heb naast de manduca (die ik al had) de stokke gekocht omdat ik die zo gemakkelijk met kind op mijn rug kan doen, terwijl ik bij de manduca een extra persoon nodig heb. Misschien heb ik vroeger meer geoefend met trekkingrugzakken, maar ik vind het met de stokke echt heel handig, en het kind kan er niet uit terwijl je hem opdoet.

 12. Sussanne says:

  Hallo Cathelijne,
  Ik wilde heel graag de stokke, maar na het lezen van je review ben ik hier keihard op terug gekomen. Ik heb een zoontje van bijna 14 maanden en over een half jaar krijgt hij een broertje of zusje. Nu leek bij een draagzak een ideale oplossing. Ik heb zelf een draagdoek en die heb ik in het begin heel veel gebruikt bij mijn zoontje die kma en reflux had. (veel huilen niet slapen, maar wel in de doek). Maar ik vond het verschrikkelijk lastig om te knopen en hem er goed in te krijgen. Vooral in het begin met de kikkerhouding. Nu zit ik te twijfelen tussen de ergobaby en de Manduca. Het lijkt me nogal warm voor het kleintje om hem of haar in de verkleiner te doen (maar het schijnt dat de ergo wel goed ventileerd), dus dan kom ik al gauw op de manduca, maar is de m-positie wel geschikt voor die hele kleintjes? Omdat ze met een draagdoek de kikkerhouding aanraden.
  Misschien dat jij me advies kunt geven?
  MVG Sussanne

  1. Cathelijne says:

   Beste Sussanne, de kikkerhouding of de M-houding zijn verschillende benaming voor dezelfde positie. In een Ergobaby of Manduca hoef je niet bang te zijn dat de houding niet goed is. Dit zijn beide ergonomische draagzakken. Qua warmte valt het erg mee als een pasgeborene in de baby-insert zit. Aan de zijkant is extra ruimte voor ventilatie. Nog meer dan in een draagdoek.

   1. Sussanne says:

    Heel erg bedankt voor uw reactie. Het is de manduca geworden (al voor uw reactie), omdat ik mij het makkelijker lijkt om gewoon een draagzak te hebben, zonder losse insert. Het valt mij mee, mijn zoon vindt het heerlijk om op mijn rug te vertoeven. Dit had ik niet verwacht, omdat hij vrij beweegelijk is. Ik denk dat ik hier heel veel plezier aan ga beleven en mijn zoon ook, al is het alleen maar omdat hij nu mee kan de paarden voeren, zonder van een afstand toe te kijken in de wandelwagen. Maar ook met de honden lopen wordt nu een stuk makkelijker, omdat je de handen vrij hebt. Ben er erg blij mee!
    Ik ben superblij met uw recencie van de stokke, want ik weet zeker dat ik van deze zak geen spijt krijg en ik ben bang (achteraf) van de stokke wel.
    Vriendelijke groet, Sussanne en zoon

 13. Annelies says:

  Beste Cathelijne,

  Wat fijn dat je zo uitgebreid schrijft en test bij verschillende kinderdragers. Wij zijn ook op zoek naar een dergelijke drager als die van Stokke. Maar als ik je review lees, lijkt me dat niet echt een goede optie. Als ik de foto’s van jou bekijk en ook de video van Stokke zelf, rust de drager ook helemaal niet op de heupen, maar in je middel. Waar ik alleen nieuwsgierig naar ben ik waarom je je kindje niet met het gezicht naar buiten toe mag dragen. Je verwijst in een van je antwoorden naar een filmpje dat helaas niet meer te tonen is.

  Groetjes,
  Annelies

  1. Cathelijne says:

   Beste Annelies, jammer dat het filmpje het bij jou niet doet. Ik kan ‘m wel afspelen. Het was een kort nieuwsitem van de Australische tv.
   Hier kun je uitgebreid lezen wat wetenschappelijk onderzoek aantoont: http://blog.ergobaby.com/2011/02/facing-in-facing-out-a-science-based-view-on-baby-carrying-positions/

 14. Saskia says:

  goede review!

  ben op zoek naar een drager vanaf geboorte tot zo oud mogelijk.

  wat is goed? liefst geen doek, manlief houdt niet van teveel knopen en een doek van 5 meter in het bos omknopen zie ik ook niet zo zitten en thuis omknopen en dan autorijden ook niet.

  misschien de stochenwiege babycarrier? hoewel de stof mij stug lijkt. of de girasol my sol? die is wel zachter. Hop Tye is ook mooi, maar is deze wel geschikt voor pasgeborenen? en de bondolino? maar die lijkt me weer zo warm.
  Didy tai? deze is vrij duur, en dus ook beter?
  en welke draagt fijn als je zwanger bent?

  groetjes Saskia

  1. Cathelijne says:

   Een Meitai-achtige drager zit tussen een ergonomische draagzak en een draagdoek in qua manier van knopen/omdoen. De Storchenwiege carrier, Girasol MySol, Hoptye, Didytai en Bondolino vallen onder deze categorie. Ze hebben geen kliksysteem maar je knoopt de banden om. Ze zijn allemaal bruikbaar vanaf de geboorte tot ver in de peutertijd. Het voordeel van deze Meitai-achtige dragers is dat je geen banden of gespen hoeft in te stellen waardoor ze voor beide ouders gemakkelijk bruikbaar zijn.
   Een Manduca of een Ergobaby zijn ergonomische draagzakken met kliksystemen die je niet hoeft te knopen en die je beide vanaf de geboorte kunt gebruiken. Het voordeel van deze draagzakken is dat veel ouders zonder draagervaring, ze gemakkelijker vinden om te doen dan een draagdoek.
   Als je niet wilt knopen dan zou ik je adviseren om een Manduca of een Ergobaby aan te schaffen.
   Duur betekent zeker niet beter :-)
   Al deze dragers zijn geschikt om te dragen tijdens je zwangerschap als je er geen last van hebt om te dragen. Bij voorkeur draag je je kindje dan op je rug zodat je buik niet in de weg zit. Doe dit altijd in overleg met je verloskundige.

 15. Corinne says:

  Ik ben afgelopen 2 weken op vakantie geweest
  Me dochter 4 maanden en ongeveer 7 kilo
  in de stokke draagzak aan de voorkant gezeten
  Het ging perfect en ze zat mij inziens perfect,
  Ik kon haar er makkelijk in en uit halen alleen
  En hoefde de riempjes maar een keer af te stellen
  Dus kan me niet vinden in dit verhaal,
  Ook als ik haar naar me toe draag zitten haar knieën goed,
  Door het extra stuk stof dat eraan zit.
  Als het zover is de achterkant uitproberen,
  maar van mijn vriendin daarover ook alleen maar goed bericht…

  1. Cathelijne says:

   In de Stokke MyCarrier worden de knietjes niet voldoende ondersteund om in een goeie positie te zitten als je je kindje naar je toe draagt, omdat het extra stuk stof te slap en te dun is. Het kan dus niet perfect zijn geweest.
   En wat betreft het naar buiten toe dragen van je kindje, daar sta ik als professioneel consulent nooit achter. Dat heb ik in het andere blog over het babydragen met de Stokke MyCarrier uitgebreid uitgelegd.
   Vandaag kwam er een link voorbij van een Australisch nieuwsbericht. Over het gevaar van het naar buiten toe dragen van je kindje, met name het effect op de ruggewervels en de heupgewrichten. Dat kan gebeuren op het moment dat ze gaan lopen, maar ook later in hun leven: au.news

 16. Caroline says:

  Bedankt voor deze fijne review!
  Naast mijn geweven doek ben ik op zoek naar een mooie en makkelijke drager waarmee manlief ook zou willen dragen. De Stokke valt bij deze dus enorm af!

 17. Hugo says:

  Fijn om zo’n duidelijke review te lezen in contrast tot alle gelikte marketingfilmpjes van Stokke zelf ;)

  Is er bij iemand misschien ook bekend hoe deze (en andere dagers) zich verhouden tot bijvoorbeeld de BabyBjörn Miracle?

  1. Cathelijne says:

   Als ik de productfoto’s van de Baby Bjorn Miracle bekijk dan worden de knietjes van de gedragen baby helemaal niet ondersteund. Dit vind ik een nog slechter alternatief.

 18. Wendy says:

  Mooie review, hoop dat stokke hem leest!

  Stokke zegt ook dat deze drager ontwikkelt is met een kinderfysiotherapeut…
  Ik vraag me dan af; zijn er fysiotherapeutes die dit soort dragers dan goed keuren om te gebruiken?

 19. Judith says:

  Heldere review! het ziet er inderdaad uit als een mix tussen een SSC en een kinderrugdrager-met-frame, zoals die bij de betere bergsportwinkels te verkrijgen zijn. Alleen is de Stokke dan m.i. van beide werelden een beetje een jammere combi:

  je hebt dan namelijk wel het frame, maar niet de extra bergruimte onderin, en wel het gewicht van de drager, maar daar geen added comfort voor…

  Maar wie weet opent het de deur voor de winkels om ook andere SSC’s te gaan verkopen?

  1. Cathelijne says:

   Het lijkt er inderdaad op dat ze allerlei bestaande ideëen in één hebben willen steken en daarmee een onnodig ingewikkeld en onveilig product hebben gemaakt.
   Wat betreft de frame-dragers die je noemt, daar ben ik ook niet enthousiast over omdat de beentjes van het gedragen kind daarin meestal omlaag hangen (er is geen steun van knie tot knie) en deze dragen zwaar omdat het kind van je af hangt in plaats van direct tegen je aan.

 20. Remmie says:

  Goede review! Wij hebben er zelf ook een paar tellen naar staan kijken in de Prntl. Wat een onmogelijk ingewikkeld geval. Ik werd steeds blijer met mijn Emeibaby, hahahaha.

 21. Cathelijne says:

  @debbie Ik wil binnenkort ook nog het buikdraagdeel testen. Ik heb zelf geen Bondolino of Marsupi, die kan ik dan misschien wel van iemand lenen.

  1. Elina says:

   Hoi Cathelijne,

   Heb je ondertussen de marsupi drager al geprobeerd? Ik zit er over te denken om deze drager aan te schaffen. Na het lezen van je artikel ben ik afgeknapt op de Stokke en nu kwam ik deze drager tegen bij de ergonomische draagzakken op babybij.nl

   1. Cathelijne says:

    Hoi Elina,

    De Marsupi heb ik ondertussen geprobeerd en ook in huis voor ouders om te proberen of te huren. Ik vind het een erg fijne drager. Heel erg geschikt voor jonge baby’s. Het is de eenvoudigste ergonomische drager die ik ken, echt supersimpel in gebruik. Hij is geschikt tot een leeftijd van ongeveer 1 jaar. Een Manduca of Ergobaby bijvoorbeeld kun je wat langer gebruiken, maar voor een pasgeborene heb je dan wel een baby-inzet nodig. En er zitten meer bandjes en clipjes aan waardoor sommige ouders deze als wat ingewikkelder ervaren dan een Marsupi. Bij een Marsupi heb je geen baby-inzet nodig.

    groet, Cathelijne

 22. Debbie says:

  Wat een uitgebreid verslag zeg, interessant om te lezen!
  Misschien zijn de Bondolino of Marsupi nog een leuke aanvulling, omdat die ook voor jonge baby’s zijn te gebruiken.

 23. MamaMoon says:

  Goede review, Cathelijne! Ik hoop maar dat mensen die van plan zijn de Stokke Carrier te kopen jouw review ook lezen en kiezen voor een drager die wel ergonomisch is of voor een geweven doek!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.