Cathelijne van den Bercken

roze cake

Mijn dochter wilde op haar vierde verjaardagfeest een hartjestaart. Een roze. En dan zonder ‘verf’ (zo noemt ze kleurstoffen) ook nog. Natuurlijk wil ik geen synthetische kleurstoffen gebruiken. Dus ik ben een appelcake gaan maken in een siliconen hartjesvorm. En ik heb een icing gemaakt van mascarpone, gekleurd met bietensap.

voor de cake (15 personen):
280 g zelfrijzend bakmeel
snufje zout
280 g zachte roomboter
280 g fijne kristalsuiker
5 grote eieren
1 grote appel of 2 kleine appels, in kleine blokjes gesneden. 

voor de icing:
250 g mascarpone
1 eetl. fijne kristalsuiker
2 eetl. bietensap (uit een pakje gekookte bieten laten lopen) 

Verwarm de oven voor op 160˚C.
Zeef het zelfrijzend bakmeel en het zout samen.
Doe de zachte boter met suiker in een kom en klop ze bijna wit en romig.
Voeg de eieren een voor een toe aan het boter-suikermengsel. Klop goed nadat je elk ei hebt toegevoegd. En voeg pas het volgende ei toe als het vorige goed opgenomen is.
Spatel met een metalen lepel het zelfrijzend bakmeel er in gedeelten voorzichtig door zodat er geen lucht wordt uitgeslagen.
Spatel er voorzichtig en kort de appelstukjes doorheen.
Schep het mengsel in de bakvorm en bak 75 minuten op 160˚C.
Laat de cake in de vorm afkoelen.

Stort de cake op een groot bord of taartschotel.
Zorg ervoor dat je de mascarpone pas op het laatste moment uit de koelkast haalt. Klop de mascarpone goed los. Voeg de suiker en bietensap toe en blijf kloppen totdat de suiker opgelost is en de kleur mooi egaal roze is.
Smeer de icing uit over de bovenkant en zijkant van de cake. Bewaar de cake tot gebruik in de koelkast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

zoek

myTaste.be