Cathelijne van den Bercken

salade gerookte kip

Zo heerlijk om een kwartiertje voor etenstijd de tuin in te lopen en wat verse sla af te snijden. We hebben hebben dit jaar veel Romana sla staan. Heerlijk stevige sla met een beetje een zoete smaak. En deze sla schiet niet zo gauw door als kropsla. In deze salade kun je de Romana sla gemakkelijk vervangen door een andere groene sla. Kropsla of Lollo Bianco. Liefst biologische sla. Deze is op volle grond geteelt en niet op substraat. Dit komt de smaak erg ten goede. Alleen al vanwege de smaak wil ik alleen nog maar biologische sla.

 

1 flinke krop Romana sla (of andere sla als je niet aan Romana sla kunt komen)
2 eetl. tapenade van rucola en zongedroogde tomaatjes
2 eetl. sherry-azijn
2 eetl. olijfolie
200 g gerookte kipfilet, in blokjes gesneden
een handvol gele cherrytomaatjes, door midden gesneden
2 eetl. parmeggiano, grof geraspt 

Snij de slabladeren los van de steel en was de bladeren goed. Centrifugeer de bladeren redelijk droog en snij ze in stukken. Leg de sla luchtig in een kom.
Klop voor de dressing de tapenade met de azijn en olijfolie samen goed door elkaar. Verdeel de dressing over de sla.
Garneer de sla met  de gerookte kip, cherrytomaatjes en parmeggiano.

Reacties zijn gesloten.

zoek

myTaste.be