Het is al november, maar we hebben nog Romanasla in de volle grond in de tuin staan. Samen met tomaat (van de wekelijke groentebestelling) en bieslook (ook uit de tuin) maak ik er een salade voor bij de hoofdmaaltijd van. Een eenvoudige dressing en de salade is klaar.
voor de salade:
2 kleine kropjes Romanasla, in stukken
2 kleine tomaten, in stukjes
een paar stengels bieslook, in fijne ringen geknipt
voor de dressing:
2 eetl. gembersiroop
2 eetl. frambozenazijn
2 eetl. volle yoghurt
1 eetl. olijfolie
1/2 theel. grijs zeezoutÂ
Leg de stukken Romanasla in een kom. Leg daar bovenop de stukjes tomaat.
Meng alle ingredienten voor de dressing in een fles. Sluit goed af en schud de fles zodat alles goed gemengd is.
Giet de dressing vlak voor het opdienen over de salade. Bestrooi met bieslook.