Cathelijne van den Bercken

soslu patlıcan

Een Turks bijgerecht dat vaak geserveerd wordt als onderdeel van een grote schotel met verschillende gerechtjes. Het is een saus gemaakt met aubergine, knoflook, ui, paprika en tomaat.

1 aubergine, in blokjes
1 teentje knoflook, fijngesneden
1 ui, gesnipperd
4 langwerpige groene Turkse paprika’s, in kleine blokjes
4 tomaten, in kleine blokjes
olijfolie
zout en peper

Bak de knoflook, ui en paprika 10 min. zachtjes in 2 eetl. olijfolie. Bak de aubergine ondertussen in een andere pan zachtjes in 4 eetl. olijfolie.
Voeg de tomatenblokjes toe aan de knoflook, ui en paprika. Laat de groentes nog 5 min. zachtjes stoven. De aubergine in de andere pan ook.
Als de groentes gaar zijn, meng dan alles door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Serveer lauwwarm of koud met wat Turks brood.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

zoek

myTaste.be