recepten

tabouleh

Tabouleh, met als hoofd bestanddeel Bulgur, gebroken tarwe, is een salade of onderdeel van de zogenaamde Mezze, uit het Midden-Oosten en vooral bekend in Libanon. De salade moet echt groen zien van de peterselie en heeft als basisgroente tomaat. Verder kun je variëren met ingrediënten. Zoals ik deed met de kikkererwten en rozijnen. Of kun je er een theelepel kaneel of all spice aan toevoegen.

500 gram hele bulgur
100 g zwarte olijven, fijngesneden
1 rode paprika, in kleine stukjes gesneden
2 tomaten, in kleine stukjes gesneden
2 handen vol gele rozijnen
100 g kikkererwten, gaargekookt,
4 bosuitjes, in ringen gesneden
1 bos platte peterselie
1 bos muntblaadjes
1 teentje knoflook, fijngehakt
sap van 3-4 citroenen
150 ml olijfolie
peper en zout
gekookt water

Doe de bulgur in een kom en begiet met zoveel heet water dat de bulgur net onder staat. Laat de bulgur afgedekt een half uur staan. Doe de rozijnen in een kom en giet er ook niet zoveel water op dat de rozijnen goed onder staan. Laat de rozijnen een half uur wellen.

Hak de peterselie en munt fijn met een scherp mesje, mezzaluna of in het bakje van je staafmixer. Als je het in het bakje van je staafmixer doet, doe dat dan samen met de citroensap, olijfolie en knoflook. Lekker gemakkelijk.

Laat de bulgur verder afkoelen in een grote bak. Doe er de peterselie, munt, olijfolie, citroensap, peper en zout bij en roer even goed door.

Giet het water van de rozijnen af. Voeg de paprika, tomaten, olijven, kikkererwten, bosuitjes en rozijnen aan de bulgur toe. Proef even en breng eventueel verder op smaak met olijfolie, citroensap, peper en zout.

You may also like...

3 Comments

  1. Sinds kort hebben wij ook zo een hjrateswafelijzer – ondertussen hebben we al verschillende recepten geprobeerd, maar onze oudste wordt er steeds ziek van – hij gaat dan midden in de nacht overgeven (ook als hij er maar twee gehad heeft) – enig idee aan wat dat zou kunnen liggen ?

  2. […] warm weer vinden wij het lekker om koele gerechten te eten. De gazpacho, de komkommersoep, de tabouleh en een schaal met verschillende tapas met brood zijn al voorbij gekomen afgelopen week. Vandaag […]

  3. […] warm weer vinden wij het lekker om koele gerechten te eten. De gazpacho, de komkommersoep, de tabouleh en een schaal met verschillende tapas met brood zijn al voorbij gekomen afgelopen week. Vandaag […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.