Cathelijne van den Bercken

Taglierini met tomaat en rucola

Heerlijk zomers gerecht om lekker voor het eerst buiten te eten na de winter. En zo eenvoudig dat je het snel op het laatste moment kunt maken of gemakkelijk tijdens het kamperen. Taglierini is een smalle variant op tagliatelle. Je zou ook spagetti kunnen nemen, al heeft spagetti net een iets ander mondgevoel door de ronde slierten dan taglierini met z’n platte slierten.

voor 4 personen:
1 kg cherry tomaatjes, in kwarten gesneden
200 g rucola, grof gesneden
2 teentjes knoflook, fijngehakt
100 ml olijfolie
peper en zout
400 g taglierini
Pecorino of Parmigiano als garnering, fijn geraspt 

Doe de fijngehakte knoflook met 70 ml olijfolie in een schaaltje en roer even zodat de knoflook niet meer aan elkaar plakt.

Doe de rest van de olijfolie in een grote koekenpan en verwarm de tomatenstukjes op laag vuur even kort. Niet te lang, want dan vallen ze uit elkaar in prut. Breng op smaak met zout en peper.

Kook de pasta gaar in ruim water met wat zout. Giet het water van de pasta af en roer de pasta met de rucola en de knoflookolie door de tomaatjes. Serveer meteen en bestrooi de pasta met wat geraspte Pecorino of Parmigiano.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

zoek

myTaste.be