Cathelijne van den Bercken

yaprak sarma

Rijst in druivenbladeren. Turkse rijst wordt vaak gemengd met riso (pasta in de vorm van rijstkorrels). Het ziet er vooral mooi uit, die donkere korrels tussen de witte rijst.

yaprak sarma

300 g Turkse rijst
100 g riso
25 g roomboter
3 eetl. olijfolie
1 kleine ui, fijngesneden
1 eetl. tomatenpuree
12 jonge druivenbladeren
zout

Was Turkse rijst en laat de rijst een half uur in koud water weken.
Smelt de roomboter met de olijfolie samen in een kookpan met dikke bodem. Bak de riso een paar minuten terwijl je voortdurend roert. Totdat alle korrels een glanzend laagje hebben.
Giet de geweekte rijst af. Voeg de rijst en de ui aan de riso toe, met een beetje zout en 1,5 maal zoveel water als de hoeveelheid rijst-risomengsel. Kook de rijst gaar.
Roer de tomatenpuree door de rijst. Kneed de rijst tot balletjes. Rol de rijstballetjes elk in een druivenblad. Stoom de pakketjes een paar minuten in een stoompan. Ze zijn goed als het druivenblad zacht is.
Laat de Yaprak Sarma afkoelen en serveer ze koud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

zoek

myTaste.be