Cathelijne van den Bercken

yoğurtlu meze

20120815-153004.jpg

Een Yoğurtlu Meze is een gemengde groenteschotel, afgedekt met een laagje hangop met knoflook. Meestal vormt tomaat de basis van de groenteschotel. Deze versie van de groenteschotel bevat paprika, aubergine, aardappel en tomaat.

1 paprika, in grove stukjes
1 aubergine, in grove blokjes
1 grote vastkokende aardappel, in blokjes
4 tomaten, ontveld en in stukjes
200 ml hangop
1 teentje knoflook, fijngesneden
olijfolie
peper en zout

Bak de paprika met de aubergine en aardappel 10 min. zachtjes in een flinke scheut olijfolie. Voeg de tomatenblokjes toe en bak nog 10 min. zachtjes verder. Roer af en toe. Breng op smaak met zout en peper. Laat de groenteschotel afkoelen.
Meng de hangop met de knoflook. Het lekkerst is het als je dit minimaal een paar uur, maar het liefst de hele nacht, kunt laten staan.
Doe de groenteschotel in een mooie schaal en dek deze af met een laagje hangop met knoflook. Lekker met wat Turks brood.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

zoek

myTaste.be