recepten

broodjes met spek en ui

Via Pinterest kwam ik dit recept tegen van bacon and onion biscuits. De structuur lijkt erg op de structuur van scones. En dan gevuld met spekreepjes en gebakken ui. Bij de vertaling en het maken van het recept heb ik de hoeveelheden een beetje aangepast en heb ik de suiker weggelaten. Ook de kinderen zijn er dol op en ze doen het geweldig als traktatie. Ik denk dat ze gemengd met wat kaas ook erg lekker zullen zijn.
Zo heb ik ze gemaakt en zijn ze prachtig gelukt.

100 g gerookte spekreepjes
1 ui, in fijne stukjes gesneden
325 g zelfrijzend bakmeel
2 theel. bakpoeder
1/2 theel. grijs zeezout
125 g koude roomboter, in blokjes
200 ml volle melk

Verwarm de oven voor op 200˚C. Bak ondertussen de spekjes uit. Voeg na een paar minuten de ui toe. Bak totdat de spekjes een beetje knapperig zijn. Laat de spekjes en de ui afkoelen.

Meng in een grote kom het zelfrijzend bakmeel, de bakpoeder en het grijs zeezout. Voeg de boter toe en snij met een mes de boter in kleine stukjes. Ga dan verder met je handen. Wrijf de boter in het meel totdat je een kruimelig deeg hebt.

Voeg de melk, de spekjes en de ui toe. Roer met je handen kort door elkaar totdat er zich een deegbal vormt.

Bestrooi je aanrecht met wat bloem en breng de deegbal over op het aanrecht. Rol met een bebloemde deegroller de deegbal wat platter totdat deze zo’n 2 centimeter dik is. Duw een ronde vorm uit de deegplak met bijvoorbeeld een koekjesvorm of een glas. Ik gebruik een vorm die ik ook gebruik om pasta uit te drukken.

Leg een vel bakpapier op de bakplaat. Breng de deegrondjes over op de bakplaat. Zorg dat er wat tussenruimte is want ze worden nog wat groter.

Bak de hartige broodjes 20 minuten in de oven todat ze goudbruin en gaar zijn. Even laten afkoelen en je kunt ze meteen eten. Ook lekker om mee te nemen naar een picknick of uit te delen.

You may also like...

1 Comment

  1. […] Broodjes met spek en ui (Cathelijne) […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.