Cathelijne van den Bercken

courgette-pompoentajine

Al twee weken heb ik een zomerpompoentje liggen. Zo’n lief klein groen bolletje dat eigenlijk te mooi is om aan te snijden. Vandaag gaat-ie eraan. In de tajine. Het blijkt een heerlijk sappig pompoentje te zijn. Die stevig blijft in de tajine. Met een courgette Genovese uit de moestuin en verse koriander uit de pot op het terras.

courgette-pompoentajine

1 kleine pompoen van 500 g vuil gewicht, geschild, ontpit en in stukjes gesneden
1 courgette, in de lengte in vieren en dan in stukjes gesneden
1 gele paprika, in stukjes gesneden
2 kleine uien, in kwarten en dan in dikke plakken gesneden
3 teentjes knoflook, fijngesneden
een handvol rozijnen
2 eetl. gemengde olijven
olijfolie
1 theel. verse peterselie, fijngehakt
3 theel. ras el hanut
2 theel. kurkuma
1 theel. gemalen komijn
2 theel. grijs zeezout
vers gemalen peper

2 stengels lente-ui, in ringen gesneden
1 eetl. verse koriander, fijngehakt

Verwarm de olijfolie zachtjes in de bodem van de tajine en bak paprika met de uien en de knoflook in een paar minuten gaar.

Voeg de de ras el hanut, de kurkuma, de gemalen komijn en het zout toe en roer alles goed door elkaar.

Roer de pompoen en de courgette erdoor en vul aan met water totdat de groentes bijna onder water staan. Verdeel de rozijnen en de olijven erover, maal er wat peper overheen en strooi de peterselie erover. Roer alles kort door elkaar.

Laat de tajine één tot anderhalf uur op een vlamverdeler zachtjes pruttelen totdat de  de groentes zacht zijn en de kruiden erin getrokken zijn. Proef nog even of er eventueel nog wat zout bij moet. Als je tussendoor wilt roeren, doe het dan voorzichtig, anders duw je de groentes kapot.

Bestrooi de tajine vlak voor het serveren met de lente-ui en de koriander. Serveer meteen.

Wij aten deze tajine met merguezworstjes en grove bulgur.

5 Responses to courgette-pompoentajine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

zoek

myTaste.be