recepten

Gemengde salade met gebakken zalm

Als je qua hoeveelheid ruim voldoende hebt van deze ingrediënten kun je er een goed gevulde maaltijdsalade van maken, samen met wat brood. En anders is het een uitgebreide salade voor erbij.
Ik had van gisteravond nog een heerlijk stuk gebakken wilde zalm over. De zalm had ik met wat zout en peper in roomboter gebakken. Vlak voor het serveren had ik er wat verse citroentijm uit de tuin overheen gestrooid. Zorg ervoor dat de zalm net gaar is anders wordt-ie gauw droog.
Een aantal ingrediënten heb ik uit de tuin geplukt. Zevenblad komt alweer overal op en de viooltjes bloeien ook.

200 g veldsla
2 handen vol zevenblad
1 gele paprika, in stukjes
3 vleestomaten, in stukjes
1 eetl. kappertjes
200 g (wilde) zalmmoot
1 eetl. verse citroentijm, de blaadjes
roomboter
balsamico
olijfolie
zout en peper
een handvol onbespoten viooltjes 

Bestrooi de zalmmoot aan beide kanten met zout en peper. Bak de zalmmoot in de roomboter net gaar. Strooi de citroentijm erover. Laat de zalmmoot afkoelen of gebruik ‘m lauwwarm.

Verdeel de veldsla, het zevenblad, de paprika en de tomaat over een wijde kom. Strooi de kappertjes erover heen. Schenk een scheutje balsamico en een scheutje olijfolie over de salade. Strooi er eventueel een snufje zout overheen.

Breek de zalmmoot met je hand in stukken en haal de graadjes eruit. Verdeel de zalmmoot over de salade. Leg de viooltjes tussen de stukken zalm. Serveer de salade meteen.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.