Cathelijne van den Bercken

kabeljauw met broccoli uit de oven

Een ovengerecht waar we pasta bij aten. Maar het kan ook met bulgur, couscous, rijst of brood.

In de kas in de achtertuin staan nog gele tomaten. Die heb ik gemengd met rode tomaten.

kabeljauw met broccoli uit de oven

2 teentjes knoflook
2 rode uien in ringen
30 g ansjovisfilet in het zout (uitgelekt)
1 stronk broccoli, in stukken

600 g kabeljauwfilet
300 g tomaten, in stukjes
5 takjes verse basilicum, de blaadjes in stukjes gescheurd

zout en peper
olijfolie

Verwarm de oven voor op 180˚C.

Verwarm de olijfolie in een koekenpan. Bak de uiringen, de knoflook en de ansjovisfilet zachtjes in de olijfolie. Breek de ansjovis met een houten lepel tijdens het bakken in kleine stukjes. Als de uiringen glazig zien kun je het vuur uitzetten.

Leg de broccolistukken in een ovenschaal. Verdeel het uienmengsel over de broccoli. Strooi ook de tomatenstukjes over de ovenschotel. Doe er wat zout en peper op en verdeel er een scheut olijfolie overheen.

Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven. Laat de ovenschotel in 30 minuten gaar worden.

Bestrooi de vis met zout en peper. Bak de vis in een beetje olijfolie gaar. Schep een beetje van het ui-tomatenmengsel uit de ovenschaal in een kommetje. Leg de vis op de ovenschotel, verdeel het ui-tomatenmengsel uit het kommetje erover en strooi er wat in stukken gescheurde basilicum op.

4 Responses to kabeljauw met broccoli uit de oven

  1. Pingback: 10 Smakelijke witvisrecepten uit de oven - Eet het beter

  2. Lucy Nieborg schreef:

    Heerlijk. Tip: Broccoli wel even kort koken voor het in de ovenschaal te doen.

  3. Chantal schreef:

    Ik ga dit deze week maken, het ziet er echt heel lekker uit. Ik ben benieuwd wat we hier van gaan vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

zoek

myTaste.be