recepten

mini-pizza

Mini-pizza’s die ik gemaakt heb voor de feestelijke april editie van Kiind magazine. Leuk om samen met kinderen te maken. Gewoon omdat je zin hebt om wat lekkers te bakken. Of tijdens een kinderpartijtje. Ieder kan z’n eigen beleg kiezen en z’n eigen vorm uitstansen.

voor ongeveer 18 stuks:
250 g bloem
160 ml lauwwarm water
7 g verse gist of 3 g gedroogde gist
25 g olijfolie
1 theel. zout
300 g passata
1 theel. oregano
snufje zout en peper
1 kleine courgette, in schijfjes en in reepjes
1 ui, in halve ringen
1 rode paprika, in kleine blokjes 

Los de gist op in het water. Meng de bloem met het zout in een kom. Roer de olijfolie door de bloem. Voeg het water toe en roer goed door. Stort het deeg op een werkvlak en kneed het deeg 5 minuten goed door. Het is niet erg als het in het begin wat plakt, dat komt goed als je het wat langer gekneed hebt.

Maak een bal van het deeg. Bestrooi het deeg met een beetje bloem en leg de deegbal in een kom. Dek de deegbal losjes af met een stuk plastic folie. Laat het deeg 1,5 uur rusten. Of de hele nacht. Dat is nog lekkerder. Dan wordt het iets zuurder en krijgt het nog meer smaak.

Maak ondertussen de tomatensaus. Laat hiervoor de passata een kwartier op zacht vuur een beetje inkoken met de oregano en een snufje zout en peper. Laat de tomatensaus een beetje afkoelen.

Verwarm de oven voor op 180˚C.

Bestrooi een werkvlak met wat griesmeel of bloem. Rol het deeg erop uit tot een grote platte koek van een paar milimeter dik. Steek met een glas rondjes uit het deeg. Je kunt ook met een koekjessteker vormpjes uitsteken. Leg de rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Smeer wat tomatensaus over de rondjes en beleg de tomatensaus met verschillende ingrediënten. Bijvoorbeeld schijfjes courgette, reepjes courgette, blokjes paprika, halve uiringen.

Bak de mini-pizza’s in 15 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Laat ze op een rooster afkoelen. Koud zijn ze lekker als traktatie om mee te nemen maar je kunt ze ook 10 minuten op 150˚C even opwarmen voor tijdens een feestje.

You may also like...

1 Comment

  1. […] bak pizza’s met zelfgemaakte bodem en saus, en gelijk een voorraadje voor de […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.