Ooit een keer gegeten als hoofdgerecht bij La Vallade, een van mijn favoriete restaurantjes in Amsterdam: paprikasoep met garnalen. Een heerlijke en verrassende combinatie. Deze week had ik bij mijn biologische bestelling van De Hofwebwinkel veel paprika’s omdat die nu zo goedkoop zijn. Dus die werden in deze soep verwerkt.
voor 6 personen:
6 rode paprika’s, in stukken
2 stengels bleekselderij, in stukjes
2 kleine uien, in stukjes
3 teentjes knoflook, fijn gesneden
1,5 l kippenbouillon
300 g garnalen, gaar
grijs zeezout
versgemalen peper
olijfolie
Bak de paprika’s, bleekselderij, ui en knoflook zo’n 10 minuten op matig voor gaar. Roer af en toe. Doe de kippenbouillon erbij en wat zout en peper. De hoeveelheid zout is afhankelijk van hoe zout je kippenbouillon al is. Laat alles op laag vuur met de deksel op de pan een kwartier zachtjes pruttelen.
Pureer de soep met een staafmixer. Proef de soep of er nog zout bij moet.
Roer er vlak voor het serveren een scheutje olijfolie doorheen. Serveer de soep heet in soepkommen en schep de garnalen aan tafel in de soepkommen.