Cathelijne van den Bercken

rauwe appeltaart

Appeltaart voor als je geen oven hebt. Of je oven is kapot. Of je hebt behoefte aan een beetje rauw. Ook lekker verfrissend op een zomerse dag.

150 g rauwe pecannoten (een nacht geweekt)
100 g rauwe amandelen (een nacht geweekt)
200 g rozijnen
8 dadels, ontpit
4 bananen
2 eetl. limoensap of citroensap
2 flinke goudreinetten of andere zachtzure appel, met schil geraspt
2 theel. kaneel
springvorm met een doorsnede van ongeveer 25 cm, de bodem bedekt met bakpapier

Week de pecannoten en de amandelen een nacht in koud water met een scheutje azijn of citroensap. Hierdoor komt fytase vrij die ervoor zorgt dat het fytinezuur in de noten uitgeschakeld wordt. Fytinezuur blokkeert de opname van vitamines en mineralen. Dus dat wil je liever niet binnen krijgen.

Maal de noten fijn in de keukenmachine of het bakje dat bij de staafmixer zit. Voeg de rozijnen en de dadels toe en ga door met malen totdat er een stevige deegachtige consistentie ontstaat. Verdeel het notendeeg over de bodem van de springvorm.

Pureer de bananen met een eetlepel limoensap. Let op dat je nog een eetlepel limoensap bewaard voor de appel. Smeer het bananenmengsel uit over de notenbodem in de springvorm.

Meng de geraspte appel met een eetlepel limoensap en de kaneel. Verdeel het appelmengsel over de bananenpuree in de springvorm. Laat de taart een paar uur in de koelkast opstijven. Als je onverwachts bezoek krijgt kun je de taart ook meteen aansnijden. Haal de springvorm voorzichtig los. Snij eventueel de rand los. Breng de taart met bakpapier over op een taartschaal en snij de taart in punten.

4 Responses to rauwe appeltaart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

zoek

myTaste.be