recepten

rundvleestajine met aardappel en wortel

Ook fijn om weer eens een stoofschotel in de Marokkaanse tajine te maken in plaats van in de slowcooker.  Ik heb nog oranje en witte wortels liggen. Maar je kunt ook gewoon alleen oranje wortels gebruiken.

200 g riblappen, in stukjes
4 winterpenen, geschild en in plakken
4 grote vastkokende aardappels, geschild en in stukken
2 uien, in halve ringen
4 teentjes knoflook, fijngesneden

1 theel. gemalen koriander
1 theel. kaneel
4 cm verse gember, fijngeraspt
100 ml passata
1 eetl. verse koriander, fijngehakt
4 lente-uitjes, in ringen
zout en peper
olijfolie

Verwarm de olijfolie zachtjes in de bodem van de tajine en bak de uien met de knoflook, de gemalen koriander, het kaneel en de gember in een paar minuten gaar.

Voeg het vlees toe en bak dit een paar minuten aan totdat de buitenkant een beetje bruin geworden is.

Roer de wortels, de aardappels en de passata erdoor en vul aan met water totdat de groentes net onder staan. Strooi er wat zout en peper over en roer nog even alles door elkaar.

Laat de tajine 1,5 tot 2,5 uur op een vlamverdeler zachtjes pruttelen totdat het vlees en de groentes gaar zijn. Proef nog even of er eventueel nog wat zout bij moet.

Serveer de tajine met couscous en een eenvoudige komkommersalade of tomatensalade.

You may also like...

6 Comments

  1. Kan het ook in de slow cooker?

    1. Cathelijne says:

      Ja dat kan prima, dan moet je het wat langer in de slowcooker laten.

  2. asso says:

    Voor hoeveel man is dit gerecht, wel fijn om te weten? Gr

    1. Cathelijne says:

      Dit is afhankelijk van hoe hongerig de eters zijn. 4 kleine magen eten anders dan 4 bouwvakkers. Vandaar dat ik er nooit hoeveelheden bij zet. En het is de volgende dag ook nog heel lekker als het over is. Ik kan me voorstellen dat dit gemiddeld een hoeveelheid is voor 3-4 personen.

  3. Thea says:

    Hoi!
    Kun je dit ook in een ‘gewone’ pan maken?

    Groetjes Thea

    1. Cathelijne says:

      Ja hoor, deze kun je ook in een gewone braadpan met deksel maken. Het fijnst vind ik een gietijzeren braadpan. Die zijn lekker dik en houden de warmte goed vast.

Leave a Reply to Cathelijne Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.