recepten

snijbiet als bijgerecht

Snijbiet, in de prachtige regenboogkleurige stengels. Heel gemakkelijk om in je moestuin te laten groeien. En je kunt er stengels vanaf snijden als je wat nodig hebt en hij groeit verder door.

In Italiƫ verstaan ze de kunst van de eenvoud in de keuken. Snijbiet wordt als bijgerecht bijvoorbeeld lauwwarm geserveerd. Op smaak gebracht met alleen een beetje wijnazijn, olijfolie en zout en peper.

1 bos snijbiet (ongeveer 700 gram)
4 eetl. witte wijnazijn
4 eetl. olijfolie + wat extra
peper en zout

Was de snijbiet en snij het blad van de stelen. Snij het blad in stukjes en doe die in een kom. Snij de stelen in stukjes en doe die in een andere kom. Maak een dressing van de wijnazijn en de 4 eetlepels olijfolie.

Verwarm een scheut olijfolie in een koekenpan op matig vuur. Doe het blad in de olijfolie met een beetje zout en peper en laat het blad onder af en toe roeren slinken. Schep het blad uit de pan in een schaaltje. Verdeel de helft van de dressing erover en proef of er nog wat zout nodig is.

Doe eventueel nog een scheutje olijfolie in de pan en doe er nu de stelen in met een beetje zout en peper. Bak de stelen op matig vuur in zo’n 7 tot 10 minuten net gaar. Schep de stelen uit de pan en leg ze op het blad. Verdeel de rest van de dressing erover en proef nog even of er zout nodig is. Serveer dit bijgerecht lauwwarm of koud.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.