We zijn net terug van vakantie en we hebben niet veel in huis. In de voorraadkast vind ik nog een pot olijven, een potje sardientjes in tomatensaus en we hebben nog gele cherrytomaatjes en knoflook uit Frankrijk over. Pasta heb ik altijd in huis en in de tuin groeit de peterselie welig. Genoeg voor een lekker maaltje buiten op het terras onder het groene dak van de wisteria.
270 g sardientjes in tomatensaus, in stukken gebroken
2 eetl. zwarte olijven zonder pit
400 g gele cherrytomaatjes, doormidden gesneden
1 eetl. platte peterselie, fijngehakt
1 teentje knoflook, fijngeperst
1 eetl. olijfolie
400 g tagliatelle
zout en peper
Kook de pasta gaar in ruim kokend gezout water. Roer de knoflook en de peterselie door de olijfolie. Doe de sardientjes, de olijven en de tomaatjes in een grote kom. Schep de olijfolie er voorzichtig door heen.
Als de pasta gaar is giet je ‘m af en verdeel je het vis-tomatenmengsel erover heen. Serveer meteen.