Cathelijne van den Bercken

tandoori kip

Een gerecht waarbij het handig is om een beetje te plannen. De kip wordt het lekkerst als je ‘m de hele nacht kunt laten marineren. Bij gebrek aan tandoori-oven grillen we de kipstukjes op de barbecue. En de barbecue moet je ook op tijd aansteken.

Ik heb kippenvleugeltjes gebruikt. Je kunt een hele kip in stukken snijden of alleen boutjes gebruiken. Zelfs kipfilet kun je op deze manier bereiden als je niet zo van het kluiven bent.

Meestal wordt de kip gekleurd met een rode kleurstof. Die heb ik achterwege gelaten. Het doet niks af aan de smaak.

1 kg kippenvleugels
sap van 1 citroen
200 ml volle yoghurt
een halve ui, in grove stukken
1 teentje knoflook, grof gesneden
stukje verse gember van 2 cm, geschild en grof gesneden
1/2 groene chili als je van wat pit houdt
3 theel. garam masala
zout

Snij de stukken kip diep in tot op het bot. Strooi 2 theelepels fijn grijs zeezout over de kipstukken en schenk er de citroensap overheen. Wrijf het citroensap-zoutmengsel goed in de kip en in de snedes. Dit is de eerst marinade. Laat de kip in een afgedekt lage schaal 20 minuten staan.

Maak ondertussen de tweede marinade. Doe de yoghurt, de ui, de knoflook, de gember en de chili in de keukenmachine. Maal alles samen totdat alles fijn is. Roer er de garam masala doorheen.

Schenk de yoghurtmarinade over de kipstukken. Draai de kipstukken in de lage schaal zodat alles onder de marinade bedekt is. Dek de schaal weer af en zet de kip minimaal 4 uur maar beter 24 uur in de koelkast.

Steek de barbecue op tijd aan. Haal de kipstukken uit de marinade en laat de overtollige marinade er van af lopen. Als de kooltjes van de barbecue niet meer branden maar gloeien, kun je de kipstukken op de barbecue leggen. Braad de kipstukken gaar en aan alle kanten bruin. Serveer de tandoori kip met citroenpartjes.

Wij aten de tandoori kip met sookhi gobi, basmatirijst, tomatenraita en tomatensalade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

zoek

myTaste.be