recepten

tortilla met ui en tomaat

We eten elke week eieren. Ik vergeet het weleens, ik zou eigenlijk wat meer eieren willen eten. Dan maak ik ‘s avonds bij het avondeten een tortilla. Acht eieren voor twee volwassenen en twee kinderen.

We hebben een goeie oogst gele vleestomaten in de kas. Dus die zitten in dit recept. Maar je kunt natuurlijk ook rode vleestomaten gebruiken. Afgekoeld is het ook een fijn gerecht om mee te nemen naar een picknick.

tortilla met ui en tomaat

8 eieren
2 kleine uien, in ringen gesneden
1 teentje knoflook, fijngesneden
2 gele vleestomaten, in blokjes gesneden
2 stengels lente-ui, in ringen gesneden
1 theel. grijs zeezout
versgemalen peper
25 g roomboter
2 eetl. olijfolie

Klop de eieren met een vork in een kom goed door elkaar. Roer er de tomatenblokjes, de lente-ui, het zout en wat peper doorheen.

Verhit de roomboter in een koekenpan. Bak de uiringen en de knoflook op matig vuur in de boter totdat de uiringen glazig zien. Zet het vuur uit en roer de uiringen en de knoflook door het eimengsel.

Doe een scheutje olijfolie in de koekenpan die al gebruikt hebt. Verwarm de olie zachtjes en schenk het eimengsel in de pan. Zet de pan op een vlamverdeler. Laat de tortilla 15 min. zachtjes stoven op laag vuur. Als de bovenkant net gestold is kun je de tortilla omdraaien. Let op dat de bovenkant van de tortilla gestold is. Anders eindigt je fornuis je zodadelijk in smurrie. Draai de tortilla met behulp van een bord om en bak de andere kant nog een paar minuten zodat al het ei gestold is. Serveer warm of koud.

Wij aten er een uitgebreide salade van rucola en tomaat bij en brood met kruidenboter.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.