recepten

Turkse kip met paprika

De biologische Hollandse paprika’s zijn de komende weken goedkoop per kilo te bestellen bij www.hofwebwinkel.nl. Dus elke week bestel ik minimaal een doos van 1 kilo. Soms 2 kilo.
In dit gerecht gaan veel paprika’s. Ik had net bouillon getrokken van een soepkip, dus ik had ook lekker wat gaar vlees voor in dit stoofpotje.

Turkse kip met paprika

1 kg paprika’s (gele en rode), in stukken gesneden
3 uien, in stukjes gesneden
4 teentjes knoflook, fijngesneden
500 g vlees van een soepkip, gaar en in stukken gesneden
700 g passata
2 eetl. köfte baharati
1 eetl. gedroogde oregano
1 theel. gedroogde knoflook
4 theel. grijs zeezout
versgemalen peper
3 eetl. kippenbouillon
olijfolie

Verwarm de olijfolie in een braadpan met dikke bodem. Bak de paprika’s, de uien en de verse knoflook op matig hoog vuur, totdat de uien glazig zien.

Roer de kipstukken, de köfte baharati, de oregano en de gedroogde knoflook door de groentes. Schenk de passata in de pan erbij en strooi er het zout en wat versgemalen peper overheen. Roer er drie eetlepels kippenbouillon door.

Laat de stoofschotel 30 minuten met de deksel op de pan zachtjes pruttelen op een vlamverdeler op de laagste stand van je kleinste pit.

Wij aten deze stoofschotel met kropsla en bulgur. Er was nog meer dan genoeg over van de stoofschotel voor nog een keer. Die portie heb ik ingevroren.

You may also like...

10 Comments

  1. Heerlijk!

  2. Vera says:

    Voor hoeveel personen is dit ik heb het gemaakt maar vond de paprika wel heel erg veel m’n pan zat zo vol met uien erbij en toen moest de kip er nog bij en de saus maar was wel lekker

    1. Cathelijne says:

      Ik kan me voorstellen dat ik een grotere pan gebruikte. Ik zet eigenlijk bijna nooit het aantal personen bij een recept omdat er soms een groepje grote eters is en soms een groepje kleine eters. Als er over is vries ik het in. Dat is wellicht dan nog een optie voor je.

  3. HENRI says:

    OK

  4. Manisha says:

    De kofte baharati ingredienten heb ik perongeluk in de vlees gedaan. Dus echt 10 keer paprikapoeder in de vlees gekruid.

    1. Cathelijne says:

      Oeps!

  5. Kitty Gielissen says:

    Is dit allemaal glutenvrij?

    1. Cathelijne says:

      ja

  6. ans says:

    Wat zijn: passata en köfte baharati.

    bedankt, @ns

    1. Cathelijne says:

      Passata zijn gezeefde tomaten. In de supermarkt in een fles te koop. Köfte baharati is een Turkse kruidenmix waarvan je het recept vindt door op de link te klikken in de ingrediëntenlijst.

Leave a Reply to Hilde Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.