Cathelijne van den Bercken

aardbeien-aalbessentaart

Een variatie op de pruimentaart. Met een paar kleine wijzigingen. Vooral de combinatie met het amandelmeel maakt dit een erg smakelijke taart. Hij was op voordat er een uur om was.

aardbei-aalbessentaart

1 portie zoet zandtaartdeeg, ongebakken
300 g aardbeien
300 g aalbessen
1 eetl. fijne suiker

100 g gemalen amandelen ipv 100 g bloem voor de taartbodem
2 eetl. gemalen amandelen


Gebruik voor de taartbodem zoet zandtaartdeeg waarbij je 100 g bloem vervangt door 100 g gemalen amandelen.

Maak eerst een zoet zandtaartdeeg. Bak deze nog niet af. Terwijl het deeg in de taartvorm in de koelkast staat kun je het fruit schoonmaken. Rits de aalbessen van de steeltjes af met een vork. Doe de aalbessen in een kom en strooi de suiker erover. Snij de kroontjes van de aardbeien. Als het grote aardbeien zijn, snij ze dan door midden. Doe de aardbeien in een kom. En verwarm ondertussen de oven voor op 190˚C.

Strooi de twee eetlepels gemalen amandelen over de taartbodem. Verdeel de aardbeien over de taartbodem. Leg de aardbeien met de snijkant naar beneden op het deeg. Begin aan de buitenkant van de bakvorm en werk naar binnen toe. Verdeel de gesuikerde aalbessen over de aardbeien.

Bak de taart in 25 minuten gaar totdat het fruit bubbelt. Laat de taart afkoelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

zoek

myTaste.be