Cathelijne van den Bercken

avocado paprika dip

Vaak koop ik een avocado en regelmatig blijft die een paar dagen liggen totdat ik denk: hm, nou wordt het toch maar eens tijd om ‘m op te eten. Stukjes gewoon opeten vind ik eigenlijk wat saai. Dus ik heb er een zoete dip van gemaakt. Voor op brood. Met rode paprika die ook aan het wachten lag om opgegeten te worden.

avocado-paprika-dip

1 avocado, geschild en ontpit
1/2 paprika, ontpit en in hele kleine stukjes gesneden
1 rode ui, in kleine stukjes gesneden
1 teentje knoflook, fijngeperst

2 eetl. verse koriander, fijngehakt
2 eetl. citroensap
zout en peper
1 eetl. roomboter

Bak de paprikastukjes zachtjes 20 minuten in de roomboter. Laat de paprikastukjes afkoelen.

Doe de avocado, de ui, de knoflook, de koriander en het citroensap in het bakje dat bij de staafmixer zit. Maal alles kort. Zorg ervoor dat er nog wat structuur in de dip zit. Dus maal het niet te glad.

Roer de paprikastukjes en naar smaak zout en peper door de avocadodip. Serveer meteen. Als je de dip in de koelkast bewaard wordt-ie gauw bruin. Citroensap zorgt ervoor dat het wel even fris groen blijft, maar dat is niet langer dan een paar uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

zoek

myTaste.be