recepten

bladerdeegtaartje met bessen

Aargh, de stekker is uit de vriezer. Waarschijnlijk is een van mijn huisgenoten met het pakken van een stel skates achter de kabel blijven hangen. Vanaf nu gaat er ductape op. Alles dat in de vriezer lag is aan het ontdooien. Of is al ontdooit. Zoals het ijs. Grrr, ook die heerlijke kruisbessensorbet van de pluk van vorige zomer. Dat is kruisbessengazpacho geworden. Ik weet niet hoe lang het al ontdooid erin ligt. Dus die ga ik maar weggooien.

Wat ik nog heb kunnen redden zijn o.a. een pakje roomboterbladerdeeg (altijd handig om op voorraad te hebben voor bijvoorbeeld een quiche als je geen zin hebt om zelf deeg te maken) en een paar restjes kleinfruit.

bladerdeegtaartje_bessen

100 g cranberries
125 g bosbessen
125 g frambozen
35 g suiker
6 plakjes roomboterbladerdeeg
poedersuiker

Verwarm de oven voor op 200˚C. Haal het roomboterbladerdeeg uit de vriezer en leg de plakjes uitgespreid op een plank om te ontdooien.

Doe de cranberries met de suiker in een pannetje op laag vuur. Laat de cranberries onder voortdurend roeren in 10 minuten een beetje inkoken tot een compote. De cranberriecompote is klaar als de cranberries allemaal door de hitte opengebarsten zijn. Laat de compote een beetje afkoelen.

Leg de ontdooide bladerdeegplakjes op een met bakpapier bedekte ovenplaat. Vouw de randen een halve centimeter naar binnen zodat er een randje ontstaat. Smeer de bodem van de bladerdeegplakjes in met de cranberriecompote. Verdeel de bosbessen en de frambozen erover.

Zet de bladerdeegtaartjes in de oven en bak ze in 25 minuten gaar. Laat de taartjes een beetje afkoelen en serveer ze meteen. Gewoon zo of met een klodder slagroom om ze in te dopen.

You may also like...

2 Comments

 1. Sofie says:

  Beste

  In jouw recept ‘BLADERDEEGTAARTJE MET BESSEN’ spreek je van een plank om te ontdooien.
  Zou je mij kunnen zeggen waar je deze gekocht hebt?
  Ik zoek er al een tijdje naar, maar vind nergens zo’n plankje.

  Alvast bedankt!
  Met vriendelijke groeten
  Sofie Vanneste

  1. Cathelijne says:

   hoi Sofie, ik gebruik gewoon een snijplank van kunststof. Ik heb ‘m bij de horecagroothandel gekocht, maar elke huishoudwinkel verkoopt ze in verschillende maten en diktes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.