Cathelijne van den Bercken

bramentaart

De bramen zijn vroeg rijp dit jaar. In de parken van Almere staan veel bramenstruiken. Het is begin augustus en we hebben al twee keer bijna een kilo geplukt.

Dit is een variatie op de aardbeien-aalbessentaart wat weer een variatie is op de pruimentaart. De geraspte witte chocolade combineert qua contrast in kleur en in smaak mooi bij de bramen.

bramentaart

 

1 portie zoet zandtaartdeeg, ongebakken
500 g bramen
1 eetl. fijne suiker
40 g witte chocolade

100 g gemalen amandelen ipv 100 g bloem voor de taartbodem
2 eetl. gemalen amandelen

Gebruik voor de taartbodem zoet zandtaartdeeg waarbij je 100 g bloem vervangt door 100 g gemalen amandelen.

Maak eerst een zoet zandtaartdeeg. Bak deze nog niet af.

Verwarm ondertussen de oven voor op 190˚C.

Strooi de twee eetlepels gemalen amandelen over de taartbodem. Verdeel de bramen over de taartbodem. Bak de taart in 25 minuten gaar totdat het fruit bubbelt. Laat de taart afkoelen.

Rasp de witte chocolade boven de taart.

2 Responses to bramentaart

  1. chantal schreef:

    Hoi,
    Dat zal vast wel heerlijkk zijn want ik ben dol op bramen!!
    Zou ik mogen weten waar in almere ik deze lekkere bramen kan plukken?
    Dan noteer ik het alvast. :))

Laat een reactie achter op chantal Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

zoek

myTaste.be