Zo’n gerecht met restjes. Dat juist daardoor heerlijk wordt. En nog lekkerder als je het de dag van te voren maakt.
een handvol rozijnen
een handvol olijven zonder pit
1/2 rode paprika, in stukjes
1/2 komkommer, in stukjes
2 peren, geschild en in stukjes
130 g gare kikkererwten
200 g wortel, in plakjes en gaargekookt
1/2 teentje knoflook
3 eetl. hangop
200 g grove bulgur
2 theel. baharati
1/2 theel. sumak
olijfolie
zout
Pers de knoflook boven de hangop uit. Roer de hangop door met een snufje zout en een flinke scheut olijfolie. Dit is je dressing.
Wel de bulgur met de rozijnen in een afgedekte pan met het vuur uit, in ruim kokend water een half uur totdat de bulgur gaar is. Giet de bulgur af. Laat de bulgur zonder deksel op de pan tot lauwwarm of helemaal afkoelen.
Schep alle ingrediƫnten door elkaar. Als je tijd hebt en niet vergeet te plannen, is het nog lekkerder om deze salade een dag van te voren te maken.