Cathelijne van den Bercken

croutons

Lekker, je eigen croutons maken. En fijn, je kunt wat overgebleven brood oppiepen. Hoef je dat niet weg te gooien. Je kunt zelf variëren met kruiden: Provençaalse kruiden, Italiaans kruiden, knoflook, peterselie of alleen wat fijn grijs zeezout.

croutons

Een halve ciabatta van 150 gram, 1 of 2 dagen oud
olijfolie
grijs zeezout

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Snij het brood in plakjes en dan in blokjes. Leg een stuk bakpapier in een ovenschaal en verdeel de broodblokjes erover. Schenk er royaal wat olijfolie overheen. Strooi er wat zout overheen en eventueel wat kruiden naar smaak.

Zet de ovenschaal 20 minuten in de oven. Schep de croutons tussendoor een keer om. Ze zijn klaar als ze goudbruin zijn. Let op dat ze niet verbranden.

Bewaar de croutons een week in een goed afsluitbare doos. Of gebruik ze direct in soep of op salade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

zoek

myTaste.be