Cathelijne van den Bercken

groene bonen spread

Als hapje bij een niet-werken bijeenkomst van de Kiind redactie had Kiind-collega Mirjam een overheerlijke kidneybonen spread gemaakt. Ze deed maar wat en ik heb geprobeerd om ‘m na te maken. Met groene kidneybonen in plaats van met rode. Erbij had ik ook kruidenboter met eetbare bloemen en hummus gemaakt.

GroeneBonenSpread_ (1 van 1)-3

265 g. groene kidneybonen (of rode)
1 teentje knoflook, fijngeperst
2 eetl. verse koriander, losse blaadjes
10 stengels bieslook, fijngeknipt
1 sjalotje, klein gesneden
sap van een halve citroen
3 eetl. olijfolie
1 theel. grijs zeezout
vers gemalen peper

Maal alles fijn tot een puree in de keukenmachine of in de blender. Ik doe het in het kleine bakje dat bij mijn staafmixer zit. Past precies mooi een portie in. Proef of er genoeg zout en peper in zit.

Bewaar maximaal 3 dagen in de koelkast. Roer de bonenspread nog even door voordat je het serveert. De bovenkant kan een beetje droog worden. Bestrooi de bonenspread voor het serveren met wat fijngeknipte bieslook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

zoek

myTaste.be