recepten

Italiaanse soep van geroosterde pompoen

Pompoensoep is er in ontelbare variaties. Mits goede ingrediënten gebruikt en mits de kok regelmatig proeft, kan pompoensoep niet mislukken. Denk ik. Hieronder een variatie die gemaakt is met pompoen die eerst geroosterd is in de oven. Samen met een Italiaanse kruidenmix en flink wat olijfolie. Door het roosteren karameliseert de pompoen en krijgt deze een extra zoete smaak.

Italiaanse soep van geroosterde pompoen

1 flespompoen, ontdaan van de bovenkant en onderkant en in de lengte in 8 stukken gesneden
1 theel. gedroogde rozemarijnnaaldjes
2 theel. gedroogde oregano
1/2 theel. gedroogde thijm
2 theel. grijs zeezout
2 teentjes knoflook
50 ml olijfolie
400 ml kippenbouillon (of groentebouillon)
400 ml water

Verwarm de oven voor op 180˚C.

Maal de rozemarijn, de oregano, de thijm, het zeezout en de knoflook fijn in een vijzel. Roer het kruidenmengsel door de olijfolie.

Leg de pompoenparten met de schil naar beneden in een ovenschaal. Verdeel de kruidenolie over de pompoenparten.

Rooster de pompoen in de oven gaar in 30 tot 45 minuten. Prik met een vork in het vruchtvlees om te voelen of de pompoen gaar is.

Awel, nu kun je de pompoen zo al lekker eten bij een hoofdgerecht. Als de pompoen nog heel vers is, dan is de schil nog dun en kun je ‘m lekker opeten. Maar je kunt ‘m ook verder verwerken in een soep. Snij de pompoenparten in wat kleinere stukken. Laat de schil er gewoon aan.

Breng de pompoenstukken met de bouillon en het water in een soeppan aan de kook. Zorg ervoor dat zoveel mogelijk van de lekkere olie en kruiden ook in de pan terecht komen.

Zet de pan op een vlamverdeler en laat de soep nog 10 minuutjes heel zachtjes pruttelen.

Pureer de soep met een staafmixer. Proef of er nog wat zout nodig is.

You may also like...

1 Comment

  1. Thea Wijnen says:

    Wat was deze soep lekker! Die ga ik zeker vaker maken.

Leave a Reply to Thea Wijnen Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.